NEAPINED

Ευρώπη: Τα SUV κυριαρχούν στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Με πάνω από το 50% των συνολικών περσινών πωλήσεων επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη, τα SUV κατέχουν μια κυρίαρχη θέση στην επιλογή των καταναλωτών.

Στο προσκήνιο της επιτυχίας βρίσκεται το Tesla Model Y, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεών του κατά 85%. Αυτή η εκπληκτική επίδοση οδήγησε το Model Y να κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω την κατηγορία των premium μεσαίων SUV για πρώτη φορά να υποχωρήσει στα πλαίσια του ανταγωνισμού.

Ο συνδυασμένος όγκος πωλήσεων από μοντέλα όπως το Tesla Model Y και το Volkswagen T-Roc υπερβαίνει πλέον το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων, καταδεικνύοντας την απόλυτη κυριαρχία των SUV στην αγορά.

Η αύξηση των πωλήσεων των SUV κατά 19% το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 6,63 εκατομμύρια μονάδες, αναδεικνύει την επιρροή αυτής της κατηγορίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των μικρών SUV, η οποία ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλες τις άλλες.

Το παράδοξο είναι ότι οι premium κατηγορίες επίσης σημείωσαν εντυπωσιακή ανάπτυξη. Οι πωλήσεις των premium μεσαίων SUV αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ αυτές των premium compact SUV κατά 27%.

Επιπλέον, η κατηγορία των μίνι επιβατικών επισκιάστηκε τόσο από τα SUV όσο και από τις λιγότερες επιλογές μοντέλων. Το προηγούμενο έτος, η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων έχασε θέσεις, υποχωρώντας από την πέμπτη στην έβδομη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Πέρυσι πουλήθηκαν 698.858 μίνι αυτοκίνητα, πολύ κάτω από το ένα εκατομμύριο που σημείωνε η εν λόγω κατηγορία πριν από μια δεκαετία. Στο διάστημα αυτό η Citroen (C1), η Peugeot (108), η Ford (Ka+), η Opel (Karl) κ.α. εγκατέλειψαν την κατηγορία.

Τα αποτελέσματα αυτά αντικατοπτρίζουν την αλλαγή προτιμήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο τα SUV, με τη VW να διατηρεί την κυριαρχία της σε πολλές κατηγορίες. Συνολικά, το VW Group επικρατεί σε 12 από τις 21 διαφορετικές κατηγορίες, ενώ το BMW Group ακολουθεί με τέσσερις πρωτιές (από 2 σε Mini και BMW).

Ακόμη και στην πολυτελή εξωτική κατηγορία, τα SUV κυριαρχούν. Το plug-in υβριδικό SUV της BMW, το XM, κατακτά την πρώτη θέση με 3.142 πωλήσεις, ανατρέποντας τα στερεότυπα της κατηγορίας. Με την Lamborghini Urus και την Bentley Bentayga να ακολουθούν, τα SUV επιβεβαιώνουν την απόλυτη κυριαρχία τους σε κάθε τομέα της αγοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!