NEA

Παρίσι: Μόλις το 5,7% των πολιτών ψήφισε για την αύξηση των τελών στάθμευσης

Οι Παριζιάνοι ψήφισαν σε δημοψήφισμα την Κυριακή υπέρ της τριπλάσιας αύξησης των τελών στάθμευσης για τα μεγάλα SUV.

Μάλιστα περίπου το 54,5% των Παριζιάνων ψήφισε υπέρ του μέτρου, ενώ το 45,5% το απέρριψε. Ωστόσο μόνο το 5,7% των ψηφοφόρων συμμετείχε στη διαβούλευση που αποφάσισε ο δήμος, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Το δημοψήφισμα, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου οι κάτοικοι της πόλης ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ηλεκτρονικών σκούτερ, στοχεύει να τριπλασιάσει τα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα 1,6 τόνων και άνω σε 18 ευρώ (19 δολάρια) την ώρα, προκειμένου να αποθαρρύνει τα «ογκώδη, ρυπογόνα» αυτοκίνητα, δήλωσε το Δημαρχείο είπε. Ο νέος δασμός θα ισχύει επίσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 2 τόνων και άνω.

«Είμαστε περήφανοι που θέσαμε ένα εξαιρετικά περιβαλλοντικό ερώτημα τη στιγμή που το περιβάλλον παρουσιάζεται ως η πηγή όλου του κακού», δήλωσε η δήμαρχος Anne Hidalgo μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

«Είναι μια μορφή αντίστασης εδώ στο Παρίσι σε αυτό το πολύ ανησυχητικό κίνημα». «Χρειάζεσαι πραγματικά ένα SUV στο Παρίσι;» είπε η Juliette Bruley, 27 ετών, σε ένα εκλογικό κέντρο κοντά στη Μονμάρτρη. «Μεταφέρω τον γιο μου με ποδήλατο, βρήκαμε λύσεις».

Ωστόσο, οι αλλαγές έχουν εξοργίσει τους οδηγούς αυτοκινήτων. Τα SUV γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη Γαλλία, τα οποία ευνοούνται ιδιαίτερα από οικογένειες.

“Θα είναι περίπου 200 ευρώ την ημέρα. Είναι εξαιρετικά ακριβό. Η ζωή είναι ακριβή, τα παιδιά είναι ακριβά”, είπε η Laure Picard, 37. “Ο στόχος είναι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας, αλλά χρειαζόμαστε το αυτοκίνητό μας για να φύγουμε από το Παρίσι κατά τη διάρκεια αργίες και Σαββατοκύριακα».

Η ομάδα λόμπι των αυτοκινητιστών “40 εκατομμύρια d’automobilistes” ξεκίνησε μια αίτηση για να υποστηρίξει την ελευθερία των οδηγών να χρησιμοποιούν όποιο όχημα θέλουν.

«Πρέπει να αντιταχθούμε σθεναρά σε αυτές τις επιθέσεις κατά της ελευθερίας που επιδιώκονται με ψευδώς πράσινα προσχήματα», είπε η ομάδα. «Αν δεν το σταματήσουμε τώρα, αυτή η αδικαιολόγητη εξέγερση υπό την ηγεσία μιας υπεραστικής μειονότητας και κατά των αυτοκινήτων θα εξαπλωθεί σαν γάγγραινα σε άλλες πόλεις».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!