NEAPINED

Ανανεωμένο Skoda Octavia: Ισχυρότερο το RS – Τέλος ο 1.000άρης TSI

H τσέχικη εταιρία προχωρά στο προγραμματισμένο facelift για το μεσαίο της οικογενειακό που συνεχίζει την πορεία του με αναβαθμίσεις ουσίας. Τέλος ο 1.000άρης TSI.

Στην τέταρτή της γενιά, η ανανεωμένη Octavia είναι έτοιμη να συνεχίσει την πετυχημένη της πορεία, η οποία εύλογα τα τελευταία χρόνια έχει επισκιαστεί από τα SUV. Πάντως, από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη σύγχρονη γενιά το 1996, η Octavia έχει σημειώσει περισσότερες από επτά εκατομμύρια πωλήσεις.

Τώρα, το facelift αφορά σε όλους τους τύπους αμαξωμάτων (liftback και combi) και συμβαδίζει στο γνωστό πρότυπο με τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που πλέον ενσωματώνονται πιο αρμονικά στη νέα μάσκα. Μάλιστα, οι προβολείς είναι νέας γενιάς LED Matrix με νέο φωτεινό αποτύπωμα.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν περισσότερα βιώσιμα υλικά και μια προαιρετική οθόνη infotainment 13 ιντσών. Μια οθόνη δέκα ιντσών είναι πλέον στάνταρ και η αναβαθμισμένη Octavia έρχεται επίσης με αυτόματο έλεγχο κλιματισμού δύο ζωνών στάνταρ, πιο ισχυρή φόρτιση συνδεδεμένων συσκευών μέσω USB-C και βελτιωμένο σύστημα κλειδώματος Kessy χωρίς κλειδί.

Επίσης, το chatbot ChatGPT που βασίζεται σε AI θα ενσωματωθεί στον βασικό βοηθό φωνής Laura, εισάγοντας μια ποικιλία νέων δυνατοτήτων που ξεπερνούν κατά πολύ τις προηγούμενες φωνητικές εντολές. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι φυσικοί διακόπτες που είδαμε στα ανανεωμένα Kodiaq και Superb.

Όπως και στην περίπτωση του ανανεωμένου VW Golf, έτσι και στην Octavia έχει καταργηθεί η έκδοση 1.0 TSI. Έτσι, η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από την 1.5 TSI με τους 116 ή τους 150 ίππους. Οι εκδόσεις που δεν έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση συνδυάζονται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ οι 48βολτες με 7άρι αυτόματο διπλόδισκο DSG (στάνταρ στο 150άρι).

Ψηλότερα βρίσκονται οι δίλιτροι κινητήρες. Με τετρακίνηση συνδυάζεται ο 2.0 TSI με 204 ίππους και αυτόματο κιβώτιο (θα λανσαριστεί αργότερα από τις υπόλοιπες), ενώ το κορυφαίο RS με κιβώτιο DSG αποδίδει 265 ίππους.

Διατίθενται επίσης δύο ντίζελ εκδόσεις 2.0 TDI. Η βασική έκδοση αποδίδει 115 ίππους διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και η ισχυρότερη με τους 150 ίππους εφοδιάζεται με το επτατάχυτο DSG.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!