NEAPINED

Πανάκριβο το πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας – 15 ευρώ η ώρα στο Κολωνάκι

Εκτίναξη των τιμών προς τα πάνω παρατηρείται στο κόστος στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με το 5ευρω… την ώρα να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Στη φωτογραφία που αναρτήσαμε στο Caroto θα δείτε ότι οι τιμές στο κέντρο της Αθήνας, μια καθημερινή απόγευμα, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και μάλιστα υποτίθεται ότι, αν κλείσεις μέσω από συγκεκριμένες πλατφόρμες, πετυχαίνεις καλύτερες τιμές. 

Αν μάλιστα δεν κλείσεις, μέσω πλατφόρμας και βρεθείς στην ανάγκη να σταθμεύσεις Κολωνάκι, τότε θες 15 ευρώ για μια ώρα. Πειστήριο η  απόδειξη που αναρτήσαμε.

Σε κάθε περίπτωση,  οι 4 ώρες φτάνουν χωρίς κόπο τα 17 ευρώ, πάντα για το κέντρο της Αθήνας, ενώ για όσους σταθμεύουν παραπάνω, τότε το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 29 ευρώ για έναν εργαζόμενο που δουλεύει 8ωρο.

Βέβαια, αυτοί που καθημερινά σταθμεύουν σε συγκεκριμένους χώρους, έχουν ειδικές συμφωνίες, και τους δίδονται ειδικές τιμές.

Οι υπόλοιποι οδηγοί θα πρέπει να ριχτούν στη μάχη του ψαξίματος για προσφορές και γενικά για τους χώρους που προσφέρουν χαμηλές τιμές.

Πάντως, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, πλατεία Κουμουνδούρου, Μεταξουργείο, Οδός Πειραιώς κλπ, τα τιμολόγια είναι εντελώς διαφορετικά, και εκεί πράγματι μπορεί κανείς να πετύχει και τιμές στα 5 ευρώ για  διάρκεια πέραν της μιας ώρας.

Μάλιστα, υπάρχει χώρος στάθμευσης, όπου με κόστος 5 ευρώ, μπορεί να παρκάρει ο πελάτης σε διαφορετικές ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή μπορεί το πρωί να σταθμεύσεις για οποιονδήποτε λόγο και το βράδυ να παρκάρεις εκ νέου, χωρίς πληρώσεις τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση όλα οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Το αυτοκίνητο είναι ασύμφορο για το κέντρο της Αθήνας. Είτε καραδοκεί η τροχαία, είτε κινδυνεύεις για μικροατυχήματα, είτε το κόστος στάθμευσης είναι υπερβολικό. 

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!