NEAPINED

Προβληματίζουν τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί προκλητική πραγματικότητα για τη βιομηχανία, καθώς οι εταιρείες leasing βρίσκονται υπό πίεση να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους.

Η κατακόρυφη πτώση των τιμών, ιδίως υπό το βάρος των αναταραχών που προκαλεί η πολιτική τιμή της Tesla, αποτελεί λόγο ανησυχίας για τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες leasing.

Οι Societe Generale Ayvens και BNP Paribas Arval, καθώς και άλλες εταιρείες leasing, βρίσκονται αντιμέτωπες με απώλειες λόγω της απροσδόκητης μείωσης των αξιών των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι συμφωνίες leasing, που συνήθως βασίζονται σε προβλεπόμενη απόσβεση, διαταράσσονται από την απότομη πτώση των τιμών, αφήνοντας τις εταιρείες αντιμέτωπες με οικονομικά ανοίγματα.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους, οι εταιρείες leasing απαιτούν από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να συμφωνήσουν σε επαναγορά ή να παρέχουν εγγυήσεις για την κάλυψη των απωλειών από την απόσβεση.

Αυτό δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ βιομηχανίας και εταιρειών leasing.

Η αστάθεια στην αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργεί προκλήσεις για την επίτευξη των στόχων μετάβασης προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα εταιρικά αυτοκίνητα, που είναι δημοφιλή στην Ευρώπη λόγω επιδοτήσεων και φορολογικών κινήτρων, αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση της διατήρησης ικανοποιητικής μεταπωλητικής αξίας.

Οι εταιρείες leasing είναι εκείνες που δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν εγγυήσεις επαναγοράς.

Η βιωσιμότητα της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξαρτάται τώρα από το πώς θα διαχειριστούν αυτές οι προκλήσεις και οι εταιρείες θα εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν την επιτυχή μετάβαση προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!