NEAPINED

Τέλος εποχής για τα Hyundai N στην Ευρώπη

Ακούγεται λυπηρό αλλά όσοι πρόλαβαν… πρόλαβαν να έχουν στην κατοχή τους ένα αυθεντικό σπορ μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό.

Γνωρίζαμε ήδη πως τόσο το i20 N όσο και το i30 N δεν θα είχαν συνέχεια. Δυστυχώς ήταν αναμενόμενη η κίνηση της Hyundai η οποία ανακοίνωσε την αυλαία για τα θερμικά μοντέλα N της στην Ευρώπη. Μια σημαντική κίνηση που αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, μετά την απόσυρση του Kona N πριν ένα χρόνο, η Hyundai αποχαιρετά τα εξαιρετικά i30 N και i20 N με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτή η επιλογή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για τη μετάβαση προς μια βιώσιμη και ηλεκτρική κινητικότητα.

Έτσι, όλη η γκάμα N στην Ευρώπη θα εκπροσωπείται πλέον από το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5 N, ενισχύοντας τη θέση της Hyundai στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Εδώ να πούμε πως αυτό ισχύει για τις αγορές της Ευρώπης αφού στην Αμερική τα N θα συνεχίσουν με κινητήρες 2,5 λίτρων.

Η κορεατική εταιρία θα επικεντρωθεί πλέον στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων υπό την επωνυμία Hyundai N. Κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα στα συστήματα πρόωσης, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς πως μία Ν έκδοση θα δούμε τόσο στο Ioniq 6 όσο και στο επερχόμενο Ioniq 3.

Τα i30 N και i20 N, που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2017 και το 2021 αντίστοιχα, απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια για τις εξαιρετικές τους δυνατότητες. Ωστόσο, η Hyundai προχωρά σε αυτήν τη στρατηγική αλλαγής για να ανταποκριθεί στους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας, δηλώνοντας ότι στοχεύει να παρέχει αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2035 και να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2045.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!