ΑΓΩΝΕΣ

Θα πάει ο Verstappen στη Mercedes;

Η μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari άφησε κενή θέση στη Mercedes. Υποψήφιος είναι αυτή τη στιγμή ο Max Verstappen. Παρά το συμβόλαιο με τη Red Bull μέχρι το 2028 η υπόθεση Horner θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για μεταγραφή που θα κάνει πάταγο.

Στην αρχή όλα ακούγονται πολύ απίθανα. Ο Max Verstappen έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τη Red Bull μέχρι το 2028. Και ο Ολλανδός είναι στο καλύτερο μονοθέσιο. Η έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν το επιβεβαίωσε. Γιατί να φύγει ο παγκόσμιος πρωταθλητής από αυτή τη ζώνη άνεσης;

Το πρόσφατο σοκ στη Formula 1, που προκλήθηκε από την αναπάντεχη μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari, άφησε τη Mercedes σε αναζήτηση ενός άξιου διαδόχου που θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον George Russell για τη σεζόν 2025.

Μέσα σε μια πληθώρα πιθανών υποψηφίων, οι εικασίες έχουν ενταθεί σχετικά με το ενδεχόμενο ο Max Verstappen να αλλάξει στη Mercedes. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του για μια μετρημένη και προσεκτική προσέγγιση στη λήψη αυτής της κρίσιμης απόφασης.

Η απροσδόκητη απόφαση του Lewis Hamilton να πάει στη Ferrari ώθησε τη Mercedes στην αγορά οδηγών για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Οι επιλογές κυμαίνονται από τον πολλά υποσχόμενο νεαρό πιλότο της Mercedes Andrea Kimi Antonelli μέχρι έμπειρους οδηγούς όπως οι Carlos Sainz, Alex Albon και Fernando Alonso.

Από την άλλη, η συνεχιζόμενη εσωτερική αναταραχή στη Red Bull, η οποία τροφοδοτείται από την έρευνα για τις καταγγελίες εναντίον του επικεφαλής της ομάδας Christian Horner, έχει προσθέσει ένα επίπεδο ίντριγκας.

Οι εικασίες έχουν αυξηθεί ότι ο Max Verstappen, δυσαρεστημένος με τη Red Bull, θα μπορούσε να προσελκυστεί στη Mercedes. Ο πατέρας του Jos Verstappen, έχει εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την ηγεσία του Horner, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Max στη Red Bull.

Παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκε σε συζητήσεις με τον Jos Verstappen μετά το Grand Prix του Μπαχρέιν, ο Toto Wolff παραμένει επιφυλακτικός. Η αναταραχή στη Red Bull απέχει πολύ από το να τελειώσει και ο Wolff κατανοεί τη σημασία του να αφήσει κανείς την κατάσταση να εξελιχθεί πριν πάρει μια βιαστική απόφαση. Μια πιθανή διαμάχη μεταξύ του Verstappen και της διοίκησης της Red Bull ή συμβατικές ρήτρες αποχώρησης θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράγοντες επιρροής.

Ο νεαρός οδηγός της Mercedes, Andrea Kimi Antonelli, βρίσκεται επίσης στη διεκδίκηση, αλλά ένα δύσκολο ξεκίνημα για την ομάδα του Prema στην F2 έχει περιπλέξει τη διαδικασία αξιολόγησης. Ο Wolff αναγνωρίζει τη δυσκολία στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων του Antonelli εν μέσω των αγώνων της ομάδας του, αλλά τονίζει την ανάγκη να αξιολογηθεί η απόδοσή του στους επόμενους αγώνες.

Για να δούμε τελικά αν η υπόθεση Horner θα σταθεί το αίτιο (ή η αφορμή) για μία μεταγραφή που θα αλλάξει για τα καλά τις ισορροπίες στη Formula 1 και ίσως να ανακόψει την κυριαρχία της Red Bull.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!