NEA

Φρεσκάρισμα για το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai ανανέωσε το ξεχωριστό της ηλεκτρικό μοντέλο παρουσιάζοντας μια εκδοχή με πληθώρα αναβαθμίσεων και νέες δυνατότητες.

Το διακριτικό facelift περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και προσφέροντας στους οδηγούς μια πιο προηγμένη εμπειρία. Συγκεκριμένα, η ανανεωμένη γενιά του Ioniq 5 διατηρεί τον χαρακτηριστικό του σχεδιασμό, ενισχύοντας όμως την εμφάνισή του με επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Οι εισαγωγές αέρα στον μπροστινό είναι μεγαλύτερες, ενώ το πίσω μέρος έχει έναν πιο καθαρό σχεδιασμό που τονίζεται από μια μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και νέες αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Επιπλέον, οι αλλαγές εκτείνονται στο εσωτερικό με εστίες στη βελτιωμένη εργονομία και νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στις διάφορες αλλαγές οι σημαντικότερες αφορούν σε μία σειρά από φυσικούς διακόπτες -όπως και στο Tucson- για ευκολότερο έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, καθώς και μία νέα θέση ασύρματης φόρτισης.

Το σύστημα infotainment νέας γενιάς προσφέρει ασύρματες over-the-air ενημερώσεις λογισμικού, ενώ η ασφάλεια ενισχύεται με λειτουργίες όπως η αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων με τηλεχειρισμό και η ενσωμάτωση κάμερας στο ταμπλό.

Η νέα έκδοση N Line προσφέρει ένα νέο πακέτο με διάφορα στοιχεία που τονίζουν το αμάξωμα, όταν στην καμπίνα υπάρχουν σπορ καθίσματα, νέο τιμόνι και διάφορες λεπτομέρειες που προσθέτουν μια δυναμική νότα τόσο εξωτερικά όσο και εντός του αυτοκινήτου.

Ένας νέος διακόπτης συντόμευσης υπάρχει στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως η θέρμανση του τιμονιού, η θέρμανση καθισμάτων και η υποβοήθηση στάθμευσης. Μια λεπτομέρεια αφορά στην προσθήκη πίσω υαλοκαθαριστήρα.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το ανανεωμένο Ioniq 5 εξοπλίζεται με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 84 kWh (αντί των 77 kWh) από το Ioniq 5 N, βελτιώνοντας την ηλεκτρική αυτονομία. Παρόλο που τα επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί, αναμένεται να παρέχει εντυπωσιακή απόδοση.

Η Hyundai προορίζεται να κυκλοφορήσει το ανανεωμένο μοντέλο στην Κορέα τον Μάρτιο του 2024, με την παγκόσμια κυκλοφορία να ακολουθεί από τα τέλη του έτους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!