NEA

Ποιο είναι το νέο SUV που ετοιμάζει η Skoda

Η Skoda έχει προετοιμάσει το έδαφος για μια \ αποκάλυψη στην ετήσια εκδήλωση της συνέντευξης Τύπου στις 15 Μαρτίου.

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε ένα σύντομο teaser που μας δείχνει το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της, το όνομα του οποίου παραμένει καλυμμένο από μυστήριο. Ωστόσο, οι εικασίες συγκλίνουν ότι το νέο μοντέλο θα είναι το Elroq, ένα συμπαγές SUV που είναι έτοιμο να διαδεχθεί το ώριμο Karoq, με την παραγωγή του να ξεκινά στα τέλη της χρονιάς.

Το teaser επικεντρώνεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου που μας παραπέμπει ξεκάθαρα σε ένα SUV. Από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά διακρίνονται η φωτεινή υπογραφή LED με ένα φωτιζόμενο λογότυπο της Skoda και μία «διακεκομμένη» μπάρα από που γεφυρώνει τους προβολείς. Πρόκειται για ένα νέο μοτίβο που θα δούμε σε όλη τη μελλοντική γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Skoda.

Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το Elroq θα έχει οικογενειακές διαστάσεις και χώρους με μήκος αμαξώματος στα περίπου 4,5 μέτρα. Τοποθετημένο ως «ένα ιδανικό ηλεκτρικό οικογενειακό αυτοκίνητο», το Elroq αναμένεται να προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό που θα δίνει προτεραιότητα στην πρακτικότητα.

Θα τοποθετείται απέναντι σε μοντέλα όπως το Peugeot E-3008, καθώς και τους αναμενόμενους ηλεκτρικούς διαδόχους του Citroen C5 Aircross και του Opel Grandland, που επίσης θα κυκλοφορήσουν φέτος.

Πάντως, η Skoda ετοιμάζει για του χρόνου και ένα μικρότερο ηλεκτρικό που θα δούμε μέσα στο 2025. Θα είναι το βασικό ηλεκτρικό SUV της μάρκας και θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το VW ID.2. Το μικρότερο ηλεκτρικό Skoda θα παρουσιαστεί του χρόνου μαζί με τα facelift Enyaq και Enyaq Coupe.

Ακόμη πιο μακριά στο μέλλον, η Skoda έχει φιλόδοξα σχέδια για νέα EV, όπως ένα ευρύχωρο station wagon και ένα επταθέσιο SUV, που θα μοιάζει σε μέγεθος με το Kodiaq. Και τα δύο έχουν προγραμματιστεί για λανσάρισμα το 2026.

Για όσους ανυπομονούν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του Elroq, η ετήσια συνέντευξη τύπου της Skoda θα μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!