PINED

Πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα το αυτοκίνητο της Xiaomi

Μέσα στο μήνα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών Xiaomi, που είναι  ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο.

«Το Xiaomi SU7 θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 28 Μαρτίου», έγραψε ο επικεφαλής της Xiaomi Lei Jun στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo. Η ανακοίνωση συνοδεύεται από φωτογραφία του οχήματος που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Τύπο τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο σχεδόν 10% το μεσημέρι της Τρίτης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου είναι εισηγμένος ο όμιλος.

«Ο στόχος είναι να γίνουμε ένας από τους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο μετά από 15-20 χρόνια σκληρής δουλειάς», δήλωσε ο Lei Jun τον Δεκέμβριο.

Εξοπλισμένο από τηn Xiaomi το λογισμικό και τα ηλεκτρονικά του νέου της αυτοκινήτου, το SU7  παράγεται από τον τοπικό κατασκευαστή BAIC.

Οι μπαταρίες για το SU7 προμηθεύονται από την κινεζική BYD, επίσης βασικό κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη συμπατριώτισσα της CATL. Μάλιστα η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να φτάσει και τα 800 χιλιόμετρα, όπως τονίζουν οι Κινέζοι.

Η Xiaomi, που ιδρύθηκε το 2010, γνώρισε ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας συσκευές υψηλής τεχνολογίας σε προσιτές τιμές και αρχικά πουλώντας τις απευθείας στο διαδίκτυο. Σχεδόν άγνωστη στο εξωτερικό στις πρώτες μέρες της, η μάρκα κοροϊδεύονταν τακτικά εκείνη την εποχή για τα προϊόντα της που ήταν έντονα εμπνευσμένα από το Apple iPhone.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!