NEAPINED

Skoda Epiq: Ηλεκτρικό… έπος με περίπου 25.000 ευρώ

Αυτός είναι ο στόχος για το μικρότερο ηλεκτρικό της Skoda που θα αντιμετωπίσει άλλα μοντέλα όπως τα επερχόμενα Renault 4, Fiat Panda, Cupra Raval, VW ID.2 κ.α.

Το Epiq, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου της Skoda, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2025 και στόχος είναι η τιμή του (δίχως τις επιδοτήσεις) να ξεκινά κάτω από τις 25.000 ευρώ.

Αν και το Epiq που παρουσιάστηκε έχει τη μορφή ενός concept οι διαφορές με το μοντέλο παραγωγής θα είναι μικρές σε έκταση διατηρώντας τη SUV αύρα.

Έτσι, περιμένουμε να δούμε ένα ηλεκτρικό υπερυψωμένο ηλεκτρικό με μήκος κάπου στα 4,1 μέτρα και με ελκυστική σχεδίαση και λεπτά φωτιστικά σώματα ενσωματωμένα στη νέα μάσκα που ονομάζεται Tech Desk.

Χρησιμοποιώντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid της μάρκας, το Epiq διαθέτει μια μινιμαλιστική αλλά λειτουργική καμπίνα που ενσωματώνει το πιο σύγχρονο λογισμικό infotainment που «τρέχει» σε μία μεγάλη οθόνη αφής. Υπάρχει και μια δεύτερη μικρότερη οθόνη ως πίνακας οργάνων.

Κατασκευασμένο από ανθεκτικά και βιώσιμα υλικά, το εσωτερικό θα προσφέρει μεγάλους χώρους αποθηκευτικό χώρο και πρακτικότητα για τις καθημερινές σας ανάγκες. Ενδεικτικό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων.

Στα μηχανικά μέρη το Epiq θα βασίζεται στα ίδια με του Cupra Raval, καθώς και του Volkswagen ID.2. Έτσι, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry EV, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Cupra, με την αυτονομία να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρομοτέρ 226 ίππων τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα και επιλογές μπαταριών με χωρητικότητα από 38 kWh έως 56 kWh, το Epiq θα προσφέρει δυνατότητες ταχείας φόρτισης, επιτρέποντάς τη φόρτιση από 10-80% σε μόλις 20 λεπτά.

Η τελική θα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα με τα 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνονται σε περίπου 7 δευτερόλεπτα.

Με τα νούμερα των πωλήσεων της Skoda να εκτοξεύονται και τα κέρδη να αυξάνονται, το μέλλον ατενίζει ακόμη καλύτερο για την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πωλήσεις της για το 2023 επιβεβαιώθηκαν σε 866.800 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 18,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η τσεχική εταιρεία αύξησε τα κέρδη της σε 1,8 δισ. ευρώ από έσοδα 26,5 δισ. ευρώ, δίνοντάς της περιθώριο λειτουργίας 6,7%. Αυτά είναι.

Το Epiq που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως το δεύτερο από τα έξι νέα ηλεκτρικά της Skoda, ακολουθεί τα βήματα του μεγαλύτερου Elroq που θα αντικαταστήσει/ πλαισιώσει το Karoq.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!