NEA

Οι Κινέζοι ξεκινούν να παράγουν ηλεκτρικά σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η συνεργασία μεταξύ της κινεζικής εταιρίας Leapmotor και της Stellantis αναδεικνύει μια νέα εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Η επιλογή του εργοστασίου της Stellantis στην Πολωνία δεν είναι τυχαία. Η στρατηγική θέση του Tychy διασφαλίζει μια ιδανική σχέση κόστους/ αποτελεσματικότητας για την παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Leapmotor, ενώ η πελατειακή βάση της εταιρίας έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το ηλεκτρικό μοντέλο T03 της Leapmotor, με αυτονομία οδήγησης 280 χιλιομέτρων, έχει ήδη κάνει την είσοδό του στις ευρωπαϊκές αγορές, προσφέροντας μια προσιτή λύση στους καταναλωτές με τιμή περίπου 20.000 ευρώ. Αυτό αποκάλυψαν πηγές του Reuters, επισημαίνοντας την προώθηση του ηλεκτρικού μίνι αυτοκινήτου T03 της Leapmotor.

Η Stellantis, από την πλευρά της, επεκτείνει τις προσφορές της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους, προκειμένου να ανταγωνιστεί στην αγορά τους κινεζικούς κατασκευαστές, όπως η MG Motor και η BYD.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ορόσημο για τη δυτική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η Stellantis αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής, εξαγωγής και διανομής των προϊόντων της Leapmotor εκτός Κίνας.

Με την υποστήριξη αυτής της συνεργασίας, η Leapmotor ετοιμάζεται να παρουσιάσει το SUV C10 σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην πρωτοποριακή και ανταγωνιστική προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμη σημάδι των επερχόμενων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρίες επιδιώκουν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα και τις ανάγκες των καταναλωτών σε ηλεκτρικά οχήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!