NEA

Πόσο επηρεάζονται οι αμερικανικές εταιρίες από την πτώση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford θα επαναδρομολογήσουν τις αποστολές των προϊόντων τους μετά την κατάρρευση γέφυρας στις ΗΠΑ που έκλεισε το λιμάνι της Βαλτιμόρης, αλλά οι εταιρείες δήλωσαν την Τρίτη ότι ο αντίκτυπος θα είναι ελάχιστος.

«Αναμένουμε ότι η κατάσταση θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας. Εργαζόμαστε για να επαναδρομολογήσουμε τυχόν αποστολές οχημάτων σε άλλα λιμάνια«, ανέφερε η GM σε δήλωση.

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι των ΗΠΑ για αποστολές αυτοκινήτων, διακινώντας τουλάχιστον 750.000 οχήματα το 2023, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διοίκηση Λιμένων του Μέριλαντ. Τα μηχανοκίνητα οχήματα και τα ανταλλακτικά αντιπροσώπευαν το 42% του συνόλου των εισαγωγών στο λιμάνι της Βαλτιμόρης.

Ο Οικονομικός Διευθυντής της Ford, John Lawler, δήλωσε ότι η κατάρρευση της γέφυρας, η οποία συνέβη αφού ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έπεσε στη γέφυρα τεσσάρων λωρίδων νωρίς την Τρίτη, θα αναγκάσει την αυτοκινητοβιομηχανία να εκτρέψει εξαρτήματα σε άλλα λιμάνια.

«Θα έχει αντίκτυπο», είπε ο Lawler στο Bloomberg News. «Θα πρέπει να εκτρέψουμε εξαρτήματα σε άλλα λιμάνια… Μάλλον θα επιμηκύνει λίγο την αλυσίδα εφοδιασμού».

 Η Stellantis από τη μεριά της,  είπε ότι «…ξεκινά συζητήσεις με τους διάφορους παρόχους μεταφορών μας σχετικά με σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ροή οχημάτων προς τους πελάτες μας».

Αξιωματούχοι του κλάδου δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι αντίκτυπο θα έχει το ατύχημα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Αλλά σίγουρα θα υπάρξει αναστάτωση», δήλωσε ο John Bozzella, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εμπορίου αυτοκινήτων Alliance for Automotive Innovation. «Η Βαλτιμόρη είναι το Νο. 1 λιμάνι αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και είμαστε σε επαφή με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν την κλίμακα των αυτοκινητοβιομηχανιών εκεί».


Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!