NEAPINED

Το Abarth Classiche 1300 OT γιορτάζει τα 75 χρόνια της μάρκας

Το ρετρό κουπέ που θα βασίζεται στην Alfa Romeo 4C αναμένεται να είναι μια σπάνια και εκλεκτή προσθήκη, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωση της εταιρείας στην αγωνιστική κληρονομιά της.

Ο σχεδιασμός του Abarth Classiche 1300 OT είναι εμπνευσμένος από τα αγωνιστικά της δεκαετίας του 1960 και συγκεκριμένα από το ομώνυμο μοντέλο που διακρίθηκε σε πίστες όπως του Nurburgring και του Hockenheim.

Το αμάξωμα θα έχει εκτενή χρήση από ανθρακονήματα και στοιχεία που αναδεικνύουν το αισθητικό και αποδοτικό κληρονομιά της μάρκας.

Στοιχεία όπως η εισαγωγή αέρα στην οροφή ή το πίσω τζάμι με τις περσίδες. Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι για την ώρα ψηφιακές και βασίζονται σε ένα μοντέλο υπό κλίμακα 1:3. 

Ο κινητήρας τετρακύλινδρος turbo 1,75 λίτρων αποδίδει 240 ίππους, προσφέροντας αναμενόμενες επιδόσεις που ταιριάζουν στον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Λογικά τα 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνονται σε περίπου 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ το μεγάλο ατού θα είναι το στήσιμο πίστας.

Η περιορισμένη παραγωγή μόλις πέντε μονάδων που έχει αναλάβει η Stellantis Heritage δείχνει ότι η Abarth δίνει έμφαση στην αποκλειστικότητα και την υψηλή ποιότητα του αυτοκινήτου.

Και το σίγουρο είναι πως και τα πέντε αυτοκίνητα θα καταλήξουν σε φανατικούς συλλέκτες της μάρκας ασχέτως αν αυτά θα οδηγούνται ή θα καμαρώνουν σε κάποιο κλειστό χώρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!