NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Nissan ξεκινά την παραγωγή solid state μπαταριών

Η Nissan ετοιμάζεται για ένα επαναστατικό άλμα στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την κατασκευή του νέου πιλοτικού εργοστασίου μπαταριών στερεάς κατάστασης στη Γιοκοχάμα.

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια της Nissan να εγκαινιάσει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.

Το εργοστάσιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την πιλοτική παραγωγή μπαταριών solid state τον Μάρτιο του 2025, έχει ξεκινήσει να οικοδομείται.

Τα στελέχη της Nissan χαιρετίζουν τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης ως «game changer» για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων, τονίζοντας τη δυνατότητά τους να φέρουν επανάσταση στον κλάδο.

Αν και οι αρχικοί όγκοι παραγωγής θα είναι μέτριοι, με αρκετά στοιχεία solid state για να εφοδιάσουν μόνο μια χούφτα πρωτότυπα οχήματα, το μακροπρόθεσμο όραμα της Nissan είναι φιλόδοξο.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Hideyuki Sakamoto οραματίζεται την κλιμάκωση της πιλοτικής λειτουργίας ώστε να παράγει περίπου 100 megawatts ετησίως, ικανά να τροφοδοτήσουν 1.000 έως 2.000 EVs, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας.

Κοιτάζοντας πιο μπροστά, η Nissan σχεδιάζει να επιτύχει μαζική παραγωγή μέχρι το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2029, με τον όγκο να μπορεί να φτάσει μεταξύ 3 και 30 gigawatts ετησίως.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να δοκιμάσει αυστηρά αυτές τις μπαταρίες, με τα πρωτότυπα να προγραμματίζονται για δοκιμές σε πραγματικούς δρόμους μέχρι το οικονομικό έτος 2027 και την ανάπτυξη σε EV παραγωγής μέχρι το οικονομικό έτος 2029.

Ο Shunichi Inamijima, εταιρικός αντιπρόεδρος της Nissan για τη μηχανική συστημάτων κίνησης και EV, υπογραμμίζει τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της τεχνολογίας μπαταριών στερεάς κατάστασης που αναπτύσσεται.

Με σχέδια επένδυσης περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης, η Nissan βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, έτοιμη να επαναπροσδιορίσει το μέλλον των μεταφορών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!