NEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κυκλοφορείτε με φθαρμένες πινακίδες κυκλοφορίας; Μάθετε το πρόστιμο!

Τότε απαγορεύεται να κυκλοφορείτε με αυτές – Τι να κάνετε για να τις αλλάξετε.

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε στους ελληνικούς δρόμους να κυκλοφορούν οχήματα με πινακίδες ξεβαμμένες ή ακόμα και παραποιημένες; Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό.

Με βάση τη νομοθεσία, κανένα όχημα ή δίκυκλο δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί με φθαρμένες ή κατεστραμμένες πινακίδες στον δημόσιο δρόμο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να κινούνται με αυτές με κίνδυνο να τους αφαιρεθούν αυτές σε τακτικούς ελέγχους που κάνει η τροχαία.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 90 του ΚΟΚ σε περίπτωση ελέγχου η Αστυνομία μπορεί να βεβαιώσει παράβαση, η οποία επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πρόβλεψη για αντικατάσταση αυτών με κόστος από 30 έως 60 ευρώ. Συγκεκριμένα υπάρχει διαδικασία που αφορά την αντικατάσταση των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, ρυμουλκούμενων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, λόγω κλοπής, απώλειας, φθοράς ή καταστροφής αυτών.

Σε περίπτωση κλοπής, απώλειας, φθοράς ή καταστροφής πινακίδων ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, ρυμουλκούμενων οχημάτων και μοτοσυκλετών, χορηγούνται πινακίδες με νέο αριθμό κυκλοφορίας και επανεκδίδεται νέα άδεια κυκλοφορίας με τον καινούργιο αριθμό κυκλοφορίας, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Για λεπτομέρειες αντικατάστασης αυτών κάντε κλικ εδώ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!