NEAPINED

Mini Aceman: Ηλεκτρικό crossover στα τέσσερα μέτρα

Η Mini συμπληρώνει την ηλεκτρική της γκάμα με την παρουσίαση του Aceman, ενός κόμπακτ crossover που τοποθετείται μεταξύ του Cooper και του Countryman.

Το Aceman, που παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και καλή αυτονομία, καθιστώντας το μια ξεχωριστή επιλογή στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Βασισμένο σε μια μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας του ηλεκτρικού Cooper, το Aceman προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερους χώρους. Με διαστάσεις παρόμοιες με ενός Renault Clio, το μήκος φτάνει τα 4,07 μέτρα, το πλάτος τα 1,75 και το ύψος τα 1,5.

Παρά το μικρό του μέγεθος, η Mini λέει ότι το Aceman έχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, με πέντε θέσεις και πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 300 λίτρων. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.005 λίτρα, που αντιστοιχεί σε εκείνη του Clio.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος υιοθετεί τα πιο πρόσφατα στιλιστικά στοιχεία της Mini, δανεισμένα τόσο από το Cooper όσο και από το Countryman. Στο εσωτερικό, μια μεγάλη κεντρική οθόνη OLED με διάμετρο 9,44 ίντσες κυριαρχεί στο ταμπλό, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment.

Το Aceman θα προσφέρεται από τα τέλη του έτους σε δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις: την βασική Aceman E και την ισχυρότερη Aceman SE. Το E διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 184 ίππων και μπαταρία 42,5 kWh, προσφέροντας αυτονομία 310 χιλιομέτρων. Εν τω μεταξύ, η έκδοση SE αποδίδει 218 ίππους σε συνδυασμό με μπαταρία 54,2 kWh με αυτονομία 406 χλμ.

Για τους πιο γρήγορους θα υπάρξει και έκδοση JCW Aceman. Αξιοποιώντας το σύστημα κίνησης του SE, αλλά με πιο επιθετική ρύθμιση του πλαισίου, υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις στο δρόμο.

Ως μέρος της νέας γκάμας της Mini, το Aceman θα πλαισιωθεί από μια πεντάθυρη έκδοση του Cooper και ένα μοντέλο Cabriolet, προσφέροντας στους πελάτες μια ποικίλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων για να επιλέξουν.

Αρχικά, το Aceman θα κατασκευάζεται παράλληλα με το ηλεκτρικό Cooper στην Κίνα, ενώ η παραγωγή θα επεκταθεί στην Οξφόρδη μέχρι το 2026. Η επένδυση της Mini ύψους 600 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!