NEA

Το νέο VW Golf GTI Clubsport είναι έτοιμο για το Nürburgring

Η Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο Golf GTI Clubsport στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring στις 31 Μαΐου.

Πριν από την επίσημη αποκάλυψή του, η VW δίνει τα σχετικά teasers που μας προϊδεάζουν για την ανανεωμένη σχεδίαση του μοντέλου και τις αναβαθμισμένες επιδόσεις.

Το νέο GTI Clubsport θα ξεχωρίζει με ένα επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, νέους προβολείς και ένα φωτιζόμενο σήμα της VW στη μάσκα. Στο πίσω μέρος, θα υπάρχει μία μεγάλη αεροτομή, και αρκετά στοιχεία από το Golf R, με μονές απολήξεις εξάτμισης στα άκρα.

Μεταξύ άλλων  θα υπάρχουν νέες 19άρες ζάντες, με επιλογή για σφυρήλατες Warmenau που συνολικά ζυγίζουν μόλις 17 κιλά.

Η VW παρουσίασε ένα αγωνιστικό GTI Clubsport 24h, το οποίο αποδίδει 348 ίππους. Αν και η έκδοση παραγωγής πιθανόν δεν θα φτάσει αυτό το νούμερο, υποδηλώνει τη φιλόδοξη προσέγγιση της VW για την ενίσχυση των επιδόσεων του GTI, τοποθετώντας το ενδεχομένως απέναντι σε αντιπάλους όπως το Honda Civic Type R.

Πάντως, από πλευράς επιδόσεων, το Clubsport παραγωγής θα είναι το ισχυρότερο προσθιοκίνητο GTI όλων των εποχών, αν και η ακριβής ισχύς του παραμένει άγνωστη. Σίγουρα θα αποδίδει περισσότερους από τους 265 του GTI.

Θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ μπροστινό διαφορικό και προαιρετικό σύστημα DCC adaptive chassis control, προσφέροντας ένα ειδικό προφίλ προσαρμοσμένο στο πρότυπο του Nürburgring.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα Nürburgring, όπου θα παρουσιαστούν τόσο το μοντέλο παραγωγής όσο και το αγωνιστικό μοντέλο του GTI Clubsport.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!