NEAΑΓΩΝΕΣ

Sebastian Vettel, ο πρωταθλητής των ρεκόρ!

sebastian vettel rekords (2)

Στα 26 του χρόνια ο Vettel κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών για 4η συνεχόμενη χρονιά και βάζει πλώρη για νέα ρεκόρ…

sebastian vettel rekords (1)Μπορεί να ακούγεται από υπερβολικό έως ιερόσυλο στα αυτιά αρκετών αλλά οι αριθμοί τοποθετούν πλέον τον Sebastian Vettel απέναντι σε ιστορικά πρόσωπα όπως είναι ο Michael Schumacher και ο Manuel Fangio. Μάλιστα, το νεαρό της ηλικίας του οδηγού της Red Bull του δίνει δικαίωμα να ελπίζει για νέα ρεκόρ που δύσκολα θα μπορεί άλλος να σπάσει στα επόμενα χρόνια χτίζοντας μία λίστα ανάλογη με του άλλου Sebastian, του Loeb στο WRC. sebastian vettel rekords (3)

Ακόμη απομένουν τρία GP και ο Vettel μπορεί να επιδιώξει να καταρρίψει και άλλα ρεκορ προσπερνώντας τις 13 νίκες σε μία σεζόν που έχει ο Schumacher από το 2004. Επίσης, στην κατάταξη με τους οδηγούς με τα περισσότερα πρωταθλήματα ο Vettel με τα 4 πλέον ισοβαθμεί με τον Alain Prost ενώ χρειάζεται ακόμη 1 για να «πιάσει» τα 5 του Juan Manuel Fangio και ακόμη 3 για τα 7 του ανυπέρβλητου Michael Schumacher.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει με ή χωρίς την ομάδα της Red Bull ενώ εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή του με την τελευταία. Επίσης, ας δούμε μερικά από τα ρεκόρ του Vettel τα οποία δεν σχετίζονται μόνο με το πόσο μικρός είναι σε ηλικία:

  • το 2010 στο Abu Dhabi και σε ηλικία 23 ετών και 134 ημερών αναδείχτηκε ως ο πιο μικρός σε ηλικία πρωταθλητής στην Formula 1
  • είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει πετύχει 4 συνεχόμενες νίκες μαζί με τους Juan Manuel Fangio (1954 έως 1957) και Michael Schumacher (2000 έως 2004).
  • σε ηλικία 19 ετών και 349 ημερών είναι ο πιο νέος οδηγός που έχει τερματίσει σε θέση που βαθμολογείται, στο GP Ινδιανάπολης το 2007.
  • με 15 poles έχει τις περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό σε μία σεζόν (το 2011)
  • είναι ο οδηγός που έχει ηγηθεί στους περισσότερους γύρους σε μια σεζόν (το 2011)
  • σε ηλικία 19 ετών και 57 ημερών είναι ο οδηγός με την μικρότερη ηλικία που έχει λάβει μέρος σε επίσημες δοκιμές, to 2007 στο GP Κωνσταντινούπολης 2007.
  • σε ηλικία 21 ετών και 72 ημερών είναι ο πιο νέος οδηγός με pole position, στο GP της Μόντζα το 2008.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!