NEAPINED

Ευρώπη: Αυτά είναι τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά

Δύο μοντέλα ξεχώρισαν στην αγορά των ηλεκτρικών (BEV) και υβριδικών (PHEV) τη χρονιά που μας πέρασε.

Στα ηλεκτρικά στην πρώτη θέση βρέθηκε το Tesla Model Y με 137.052 πωλήσεις, ενώ στα plug-in υβριδικά, για άλλη μια χρονιά, το Ford Kuga ήταν στην πρώτη θέση με 57.924 πωλήσεις. Παρά τις εξαιρετικές πωλήσεις της Tesla, η αμερικάνικη εταιρία βρέθηκε πίσω από το VW Group, στο σύνολο της αγοράς.

Οι Γερμανοί πούλησαν 349.147 μονάδες, με αύξηση 15%, ενώ η Tesla 232.018 μονάδες με άνοδο 38%.  Στην τρίτη θέση βρέθηκε το γκρουπ Stellantis, ενώ ακολούθησαν οι Hyundai-Kia και το Renault Group.

Στα ηλεκτρικά BEV μοντέλα, τις δύο πρώτες θέσεις έχουν τα Model Y και Model 3 της Tesla, ακολουθούμενα από το VW ID. 4, το Fiat 500 και το VW ID. 3.

Στα plug-in υβριδικά την πρώτη θέση κατέκτησε το Ford Kuga με 57.924 μονάδες και άνοδο 25%, με την BMW 3 και το Volvo XC40 να κλείνουν την τριάδα.

Στις 28 χώρες της Ε.Ε., τα συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης είχαν σημαντική πτώση, με το μερίδιο αγοράς τους να φθάνει στο 51,4% (έναντι 57,9% πέρσι), με τα ηλεκτρικά να έχουν ανέβει στο 13,9, τα PHEV στο 9,1%, τα υβριδικά στο 8,7% και τα mild υβριδικά στο 15,3%.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!