ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πωλητήριο στη Ferrari!

ferrari_458_speciale

Την απόσχιση της Ferrari από τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles (FCA) “για το καλό της” ανακοίνωσε ο Sergio Marchionne διευθύνοντας σύμβουλος του ομίλου, μέσω της πώλησης των μετοχών της.

Το «έγκλημα» είναι μάλλον προμελετημένο, αφού δεν πάει καιρός που ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Scuderia, Luca di Montezemolo αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος ο Marchionne τη θέση του. Ο τελευταίος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θέλει να αφομοιώσει τη Ferrari στον όμιλο FCA καθώς “η μίξη δύο διαφορετικών τύπων αίματος θα ήταν καταστροφική και για τους δύο”. Η λύση λοιπόν βρέθηκε, με την πώληση των μετοχών της Ιταλικής εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, ένα 10% των μετοχών θα διατεθεί σε Αμερικάνικα χρηματιστήρια και ίσως και στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές (το 80%) είναι προς διάθεση στους μετόχους της FCA. Το τελευταίο 10% ανήκει στον Piero Ferrari, δεύτερο γιο του Enzo, ιδρυτή της εταιρίας και θα παραμείνει στην κατοχή του. Η κίνηση αυτή θα γίνει το 2015, ενώ τα έσοδα που θα αποκομίσει ο όμιλος θα καλύψουν κενά από το δυσθεώρητο πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εξαγγελθεί, συνολικού ύψους 61 δις δολαρίων.

Ο ίδιος ο διευθύνοντας σύμβουλος του FCA, Sergio Marchionne, δήλωσε σχετικά: “όσο προχωρούμε προς τα εμπρός για να εξασφαλίσουμε το Επιχειρηματικό Σχέδιο του 2014-2018 και εργαζόμενοι προς τη μεγιστοποίηση της αξίας των επιχειρήσεων μας για τους μετόχους μας, είναι σωστό να επιδιώξουμε ξεχωριστές διαδρομές για τον όμιλο FCA και τη Ferrari”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!