NEA

Τέλος εποχής για την «κλούβα» της VW!

VW-Kombi-Last-Edition (16)

Μετά από 56 χρόνια η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής ενός από τα πιο δημοφιλή βαν και στην Ελλάδα…

VW-Kombi-Last-Edition (10)Το Beetle μπορεί να έγραψε ιστορία στα επιβατικά αλλά κάθε επαγγελματίας (από φούρναρης μέχρι οδηγός ασθενοφόρου), εκδρομικός ή απαιτητικός σε χώρους οδηγός είχε εκτιμήσει τον πιστό του συνεργάτη, το Type 2 ή αλλιώς την γνωστή σε όλους μας «κλούβα». Βέβαια, στην χώρα μας όπως και σε πολλές άλλες μπορεί να έχει εξαφανιστεί από τους δρόμους αλλά αν δεν το ξέρατε η παραγωγή του συνεχίζονταν σε διάφορα άλλα σημεία του κόσμου όπως στην Βραζιλία (από το 1957 στην λατινική χώρα όταν γενικότερα η παραγωγή ξεκίνησε το 1950).

VW-Kombi-Last-Edition (17)Από εκεί θα περάσουν τα τελευταία T2 Kombi και η βραζιλιάνικη VW θα έχει την τιμή να παρουσιάσει τις τελευταίες 600 κλούβες ως ειδική έκδοση η οποία θα λέγεται Τ2 Last Edition, θα κοστίζει περίπου 27.000€, θα ξεχωρίζει από την επιγραφή «56 Anos VW Kombi» (56 χρόνια VW Κλούβα), θα είναι η επιβατική έκδοση και -αντί για λευκή που ήταν η μόνη επιλογή- θα είναι βαμμένη στα κυανόλευκα. Ο ίδιος συνδυασμός χρωμάτων θα υπάρχει και στις επενδύσεις από δερματίνη στο εσωτερικό αλλά και στα κουρτινάκια στα παράθυρα, μαζί βέβαια με την απαραίτητη πλακέτα αλλά και το κλασικό ταμπλό με το μεγάλο ολοστρόγγυλο ταχύμετρο.

Το VW T2 Last Edition (όλες οι κλούβες που έχουν κατασκευαστεί στη Βραζιλία ξεχωρίζουν από την πλαστική μάσκα) εξοπλίζεται με κινητήρα 1,4 lt ισχύος 78 PS και είναι έκδοσης Total Flex (δηλ. καταναλώνει βενζίνη και αιθανόλη) και η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 4 σχέσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!