NEA

VW Taigun με 1.000άρη TSI!

2014 Volkswagen Taigun concept (2)

Στο Νέο Δελχί πραγματοποιεί την εμφάνισή του το πρωτότυπο mini-crossover της VW με νέο 3κύλινδρο TSI με 110 ίππους…

Μία νέα τάση προς τα mini crossover τείνει να δημιουργηθεί μιας και μετά το Ford EcoSport η Chevrolet παρουσίασε στο Νέο Δελχί το πρωτότυπο Adra (το οποίο είναι μάλλον αδιάφορο μετά την απόδραση της εταιρίας από την Ευρώπη τέλη του έτους). Στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε το επίσης πρωτότυπο Taigun που με μήκος στα 3,86 μέτρα και «τζιποειδή» στιλ (παρατηρείστε την ρεζέρβα κρεμασμένη στην πίσω πόρτα που θυμίζει Daihatsu Terios) με την πίσω πόρτα να ανοίγει ανεξάρτητα από το κρύσταλλο.

Αυτοκίνητα όπως το Taigun θα απευθύνονται σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα supermini και έχουν την ευχέρεια να δώσουν περίπου 2.000-3.000 ευρώ παραπάνω. Θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κίνηση μπροστά ενώ θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις στον πρακτικό τομέα καθώς το πορτμπαγκάζ στην προκειμένη περίπτωση δεν ξεπερνά τα 280 lt.

Πάντως, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μοντέλο όπως σημαντική είναι η ανακοίνωση της 3κύλινδρης έκδοσης 1.0 TSI με 110 PS. Το εν λόγω μοτέρ θα το δούμε σε διάφορα άλλα μοντέλα του VW Group ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε τον επίσης νέο 3κύλινδρο ντίζελ που ανακοινώθηκε στο «νέο» Polo και που θα ταιριάζει γάντι στο περίπου ένα τόνο του αμαξώματος του Taigun.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!