NEA

Arrinera Hussarya, με αγάπη από την Πολωνία.

Arrinera-hussarya-polish-supercar (6)

Τελικά οι πρώτες εικόνες για την έκδοση παραγωγής του made in Poland σπορ αυτοκινήτου δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο…

Η Πολωνία μπορεί να φημίζεται για συγκεκριμένα πράγματα, σίγουρα όχι για την αυτοκινητοβιομηχανία της. Αν τελικά το Hussarya της Arrinera (όνομα και αυτό) πάρει «σάρκα και οστά» τότε η εικόνα θα ανατραπεί και η Πολωνία θα μπει στο κλαμπ με τις χώρες που μπορεί να μην έχουν τα σούπερ εργοστάσια, αλλά υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και φυσικά κάποια κεφάλαια για την περιορισμένη παραγωγή supercar.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα δείχνουν να έχουν μία βάση μιας και στην εξέλιξη του πολωνικού supercar συμμετέχει ο Lee Noble, ο γνωστός Βρετανός μηχανικός και σχεδιαστής με τα σπορ «συναρμολογούμενα» αυτοκίνητα. Την κίνηση θα αναλάβει ο γνωστός V8 της GM με τα 6,2 lt που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 650 άλογα με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα). Το αμάξωμα από συνθετικά υλικά θα έχει μήκος 4,45 μέτρων, θα ζυγίζει 1.315 κιλά και θα βασίζεται σε χαλύβδινο χωροδικτύωμα.

Η ροπή θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου της ιταλικής CIMA, τα 0-96 χλμ/ώρα θα πετυχαίνονται σε 3,2 δλ. και η τελική θα φτάνει τα 340 χλμ/ώρα. Η Arrinera λέει πως θα κατασκευάζει περίπου 100 Hussarya τον χρόνο και θα πουλά το καθένα για περίπου 120.000 ευρώ. Προφανώς, η τιμή θα πρέπει να αναθεωρηθεί …αν και κάτι μας λέει πως το εντυπωσιακό -από πλευράς σχεδίασης- Hussarya θα μείνει στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!