NEA

Tesla, κάμερες αντί για καθρέφτες.

Tesla-Model-X-2

Η αμερικανική εταιρία θέλει να αντικαταστήσει τους εξωτερικούς καθρέπτες από κάμερες…

Tesla-Model-X-1Την άδεια της αμερικάνικης υπηρεσίας NHTSA, ζητά η Tesla με την υποστήριξη της Ένωσης των Αμερικανών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, προκειμένου στο νέο της μοντέλο να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες. Πρόκειται για το Model X που θα έχει crossover σχεδίαση και αναμένεται να παρουσιαστεί τέλη του έτους.

Tesla-Model-X-3Οι κάμερες είναι πιο ελαφριές και επηρεάζουν λιγότερο την αεροδυναμική, ενώ με την απουσία των καθρεφτών βελτιώνεται και το οπτικό πεδίο του οδηγού, όπως ισχυρίζεται η Tesla. Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση νέων συστημάτων ασφαλείας (σ.σ. υποχρεωτική η κάμερα οπισθοπορείας). Στον αντίποδα, η αντίθετη γνώμη ισχυρίζεται πως οι κάμερες εγκυμονούν κινδύνους, μιας και οι οδηγοί δεν θα έχουν το νου τους τριγύρω, προκειμένου να αντιληφθούν οι ίδιοι άμεσα επικίνδυνες καταστάσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!