NEA

Ξανά φτηνότερα τα Tesla στην Ελλάδα

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα κανείς δεν ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσει ένα Tesla. Έστω και αν πρόκειται να γλυτώσει 1-2 χιλιάρικα.

Η Tesla συνεχίζει την πολιτική των μειωμένων τιμών και στην Ελλάδα, αποκρίνοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μειώσεις τιμών αφορούν όλα τα μοντέλα της εταιρείας, με τη βασική έκδοση του Model 3 να μειώνεται στις 39.990 ευρώ από 41.990 ευρώ. Το Dual Motor σημειώνει πτώση από τις 49.900 ευρώ στις 47.990 ευρώ.

Στις ΗΠΑ, η Tesla εφάρμοσε μειώσεις τιμών κατά 2.000 δολάρια στα μοντέλα Model Y, Model X και Model S, αποτελώντας μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση και τον αυξημένο ανταγωνισμό, ιδίως από κινεζικούς ανταγωνιστές.

Παρά την ανησυχία για τις πωλήσεις, η Tesla στοχεύει στην ενίσχυση των εσόδων μέσω των μειωμένων τιμών για το λογισμικό Full Self-Driving. Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές υποδηλώνουν μια αλλαγή προσανατολισμού προς τα ρομποτικά ταξί, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των επενδυτών.

Με προβληματισμό για τις πωλήσεις και τον ανταγωνισμό, η Tesla ανακοίνωσε απολύσεις και σχεδιάζει να επανεξετάσει το πακέτο αποζημιώσεων. Επιπλέον, η εταιρεία ανακάλεσε τα Cybertruck, δημιουργώντας περαιτέρω αβεβαιότητα.

Οι επιδόσεις της Tesla το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα προσελκύσουν προσοχή, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Παρά τις προκλήσεις, η Tesla συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην αγορά, επιδιώκοντας να διατηρήσει τη θέση της στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Είστε ένα από τα 3.878 άτομα που αυτή τη στιγμή έχουν ένα Tesla Cybertruck; Προφανώς όχι αφού αυτό απασχολεί τις ΗΠΑ. Εκεί η Tesla έχει ανακαλέσει κάθε ένα από τα pickup που κατασκεύασε μεταξύ 13 Νοεμβρίου 2023 και 4 Απριλίου 2024. Το θέμα είναι με το πεντάλ του γκαζιού, το οποίου το κάλυμμα μπορεί να ξεκολλήσει από τη βάση του αν το πατήσεις δυνατά. Το σπασμένο τμήμα μπορεί στη συνέχεια να κολλήσει κάτω από ένα κομμάτι επένδυσης και να μπλοκάρει το γκάζι στη φουλ θέση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!