NEA

Προχωρά σε απολύσεις η Tesla – Για 10% κάνει λόγο ο Elon Musk

H Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού – Πάει το όνειρο για φτηνό Tesla.

H Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας από το Reuters, καθώς αντιμετωπίζει την πτώση των πωλήσεων εν μέσω εντεινόμενου πολέμου τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο σε αξία αγοράς είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2023. Το σημείωμα ωστόσο δεν ανέφερε πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή της εταιρείας για μειώσεις κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας», δήλωσε στο σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ.

«Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια διεξοδική αναθεώρηση του οργανισμού και λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κάτι περισσότερο από 10% παγκοσμίως», ανέφερε.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων άργησε να ανανεώσει τα παλιά μοντέλα της, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν περιορίσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ενώ οι ανταγωνιστές της στην Κίνα, ήδη έχει κυκλοφορήσει φθηνότερα μοντέλα.

Το Reuters ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι η Tesla ακύρωσε ένα φθηνό αυτοκίνητο που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, στο οποίο οι επενδυτές βασίζονταν στη μαζική ανάπτυξη της αγοράς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!