NEA

Πόσο μεγαλώνει ένας σκύλος σε ένα crash-test;

Η ορμή που αποκτά το σώμα ενός σκύλου που βρίσκεται ελεύθερος στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει σε βάρος όσο ζυγίζει ένας μικρός ελέφαντας…

CRASH-TEST-DOG-1Αρκετά συχνά θα έχετε συναντήσει σε διπλανά αυτοκίνητα αμολητούς -και μέσα στην τρελή χαρά, θα λέγαμε- σκύλους να τριγυρνούν ελεύθεροι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τι μπορεί να συμβεί στο αγαπημένο σας κατοικίδιο σε περίπτωση σύγκρουσης; Αυτό ακριβώς προσπάθησε να διαπιστώσει η ασφαλιστική εταιρεία Allianz, η οποία έκανε ένα crash test, στο οποίο επιβάτες ήταν τα ανδρείκελα δύο σκύλων, του Rex, που είναι «λυκόσκυλο» βάρους 35 kg και του Markus, που είναι ένα «χάσκι» λίγων μόλις μηνών.

Τα 35 κιλά του Rex λοιπόν, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που έγινε μετωπικά με ταχύτητα 40 km/h και λόγω των δυνάμεων που ασκούνταν είχαν μετατραπεί σε 1.600 kg. Όσο ένας μικρός ελέφαντας δηλαδή, γεγονός που δικαιολογεί τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από την εκσφενδόνιση του Rex -έσπασε από το ταμπλό μέχρι τον επιλογέα του κιβωτίου- η οποία βέβαια θα του κόστιζε και τη ζωή.

Αντίθετα οι συνέπειες για τον Markus, που ήταν δεμένος με ένα σύστημα ζωνών ειδικά για μικρόσωμους σκύλους, η απλή επαφή με το εμπρός κάθισμα δεν είχε σοβαρές συνέπειες.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων του crash test της Allianz διαφαίνεται πως για τους μικρόσωμους σκύλους η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή των ειδικών ζωνών ασφαλείας, ενώ για τους πιο μεγαλόσωμους τα κατάλληλα κλουβιά, που βέβαια θα πρέπει να πληρούν και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Σε καμία περίπτωση πάντως το να είναι απροστάτευτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!