NEAPINED

Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες

H έρευνα αναδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα εμφανίζουν τα περισσότερα προβλήματα, ακολουθούμενα από τα plug-in υβριδικά, τα υβριδικά και τα αυτοκίνητα με μη εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, η αξιοπιστία των αυτοκινήτων αναδεικνύεται ως ένα κρίσιμο κριτήριο για την επιλογή στην τελική αγορά.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της J.D. Power για την αγορά των ΗΠΑ, η Lexus και η Toyota ξεχωρίζουν για την υψηλή αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη.

Ωστόσο, η εικόνα που προκύπτει από τη μελέτη είναι ανησυχητική για τη βιομηχανία συνολικά. Ο μέσος όρος αξιοπιστίας ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πέσει σημαντικά, με τους ιδιοκτήτες αναφέροντας κατά μέσο όρο 190 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Η ετήσια μελέτη IQS της JD Power αναλύει τις απαντήσεις των ιδιοκτητών των οχημάτων σε 26 κατηγορίες, οι οποίοι αξιολογούν την οδηγική εμπειρία, τον κινητήρα και τις επιδόσεις των οχημάτων τους καθώς και ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αφορούν στην ποιότητα στο διάστημ από τις πρώτες 90 ημέρες μέχρι και τα 3 χρόνια ιδιοκτησίας.

Ο ρυθμός με τον οποίο τα προβλήματα έχουν αυξηθεί σε αυτό το διάστημα έχει ανέβει από το 12% στο 17%, σε σχέση με την έρευνα του 2023.

Αυτό αποτελεί έναν ανησυχητικό δείκτη, αναδεικνύοντας μια τάση επιδείνωσης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πτώση αυτή αποδίδεται εν μέρει στις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία, τις κατασκευαστικές προκλήσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Επιπλέον, μια σημαντική πηγή προβλημάτων αποτελεί η τεχνολογία των σύγχρονων αυτοκινήτων, με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό παραπόνων. Προβλήματα με τη συνδεσιμότητα με το Apple CarPlay και το Android Auto, καθώς και με την ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής, είναι κυρίαρχα σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, η έρευνα αναδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα εμφανίζουν τα περισσότερα προβλήματα, ακολουθούμενα από τα plug-in υβριδικά, τα υβριδικά και τα αυτοκίνητα με μη εξηλεκτρισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το πόρισμα της έρευνας υπογραμμίζει τις προκλήσεις που επιφέρουν τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας στη λειτουργία των σύγχρονων αυτοκινήτων και την ανάγκη για εξέλιξη προκειμένου να ανταποκριθούν στις αναπόφευκτες προκλήσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!