NEA

Tα Toyota i-Road στην Grenoble

iroad-grenoble-79

Η πόλη της Grenoble σε συνεργασία με το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης…

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1 Οκτωβρίου, θα είναι τριετές και κατά την διάρκεια του θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία των οχημάτων, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες θα δοκιμάσουν ένα νέο τρόπο αυτοκίνησης (με one way διαδρομές). Στο «Cité lib by Ha:mo», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, θα συμμετάσχουν 70 οχήματα (εκ των οποίων τα 35 θα είναι 3τροχα Toyota i-Road και τα υπόλοιπα 4τροχα Toyota COMS), ενώ έχουν ήδη διεκπεραιωθεί 27 δημόσιοι σταθμοί ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Το αντίτιμο της χρήσης κάθε i-Road θα έχει την λογική του «1+2+3» όπου το 1o τέταρτο της ώρας θα χρεώνεται με 1 €, το 2ο με 2 € και το 3ο με 3 € (θα υπάρχει και ετήσια κάρτα με έκπτωση). Έτσι, στην Grenoble θα μπορεί κάποιος -από 18 χρονών και άνω- να ενημερώνεται και να δεσμεύσει μέσω εφαρμογής από smartphone για διαθέσιμο ηλεκτρικό όχημα του προγράμματος, να το χρησιμοποιεί και να το επιστρέφει σε οποιοδήποτε από τους 27 σταθμούς ανεφοδιασμού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!