NEA

Toyota, με τα… τρία στην Γενεύη!

Toyota-i-ROAD-Geneva (1)

Το EV i-ROAD αποτελεί ένα εναλλακτικό μέσο κίνησης με κύριο χαρακτηριστικό την ευελιξία στην πόλη…

Ένα πρωτότυπο μοντέλο με παρόμοιο χαρακτήρα όπως το Renault Twizzy αποκαλύπτει η Toyota στην Γενεύη. Πρόκειται για το EV i-ROAD το οποίο έχει ένα –αντί για δύο όπως το γαλλικό μοντέλο- τροχό στο πίσω άξονα ενώ εμπρός υπάρχουν δύο. Η διάταξη είναι 1+1 κατά τον διαμήκη άξονα ενώ ο έλεγχος γίνεται με συμβατικό τιμόνι με το σύστημα Active Lean να εξισορροπεί αυτόματα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Το EV i-ROAD είναι 2,350 m σε μήκος και 1,445 m σε ύψος με μεταξόνιο 1,7 m. Με πλάτος 850 mm η Toyota ισχυρίζεται πως δεν ξεπερνά αυτό μιας τυπικής μοτοσικλέτας προσφέροντας ευκολία στην πόλη. Τους εμπρός τροχούς κινούν δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 2 kW με την αυτονομία να φτάνει τα 50 km και τις μπαταρίες να φορτίζονται σε 3 h. Σημειώστε πως για την οδήγησή του δεν απαιτείται χρήση κράνους.

 

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!