NEA

Είναι πόσιμο το νερό ενός fuel cell;

2016_Toyota_Fuel_Cell_Vehicle_014

Πιο αγνοί και από ένα ποτήρι γάλα είναι οι υδρατμοί που εκλύονται από την απόληξη του Mirai, ισχυρίζεται η Toyota…

«Σε δοκιμές που κάναμε στα εργαστήρια μας, συμπεράναμε πως οι οργανικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάποση του νερού που εκλύει ένα Toyota Mirai είναι μικρότερες και από εκείνες ενός μπουκαλιού με γάλα» λέει Seiji Mizuno, o άνθρωπος που σχεδίαση την συστοιχία με τις κυψέλες υδρογόνου. Ωστόσο, η Toyota δεν συστήνει την κατάποση νερού από ένα μοντέλο fuel cell κάθε φορά που θα διψάτε!

Και αυτό διότι εσωτερικά τεστ της ιαπωνικής εταιρίας έδειξαν πως το νερό είναι ελαφρώς όξινο με pH περίπου στο 5-6, πράγμα που σημαίνει πως είναι λιγότερο όξινο από την όξινη βροχή ή ακόμη και μία μπύρα. Επίσης, υπάρχει περίπτωση μικροβακτηριδιακής μόλυνσης καθώς η ποιότητα του αέρα (που εισέρχεται στις κυψέλες και αντιδρά με το υδρογόνο) εξαρτάται από την περιοχή που κινείται το αυτοκίνητο. Ε, αν βρίσκεστε και στην μέση του πουθενά και σκάτε της δίψας, μια γουλιά νερό από την εξάτμιση ενός Mirai ίσως να αξίζει το ρίσκο της!

Πως λειτουργεί ένα όχημα με κυψέλες καυσίμου;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!