NEA

Dieselgate: Και η Toyota κατηγορείται για παραποίηση εκπομπών στους ντίζελ

Η Toyota αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις από το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας μετά από καταγγελίες για εξαπάτηση σχετικά με τις εκπομπές ρύπων που αφορούν ορισμένους κινητήρες ντίζελ που είναι εγκατεστημένοι σε μοντέλα όπως το Land Cruiser 300 και το Hiace.

Το παράπτωμα, το οποίο φέρεται να παραδέχτηκε η Toyota Industries, ο κλάδος κατασκευής κινητήρων της αυτοκινητοβιομηχανίας, περιλαμβάνει παραποίηση των δεδομένων των δοκιμών για πολλά μοντέλα κινητήρων αυτοκινήτων και περονοφόρων οχημάτων.

Η έρευνα του υπουργείου διαπίστωσε ότι η εξαπάτηση ήταν σοβαρή, γεγονός που οδήγησε σε σκέψεις για ανάκληση της πιστοποίησης των κινητήρων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Ενώ οι ακριβείς κυρώσεις παραμένουν απροσδιόριστες, η εστίαση φαίνεται να αφορά κυρίως παραπτώματα που σχετίζονται με κινητήρες περονοφόρων, φορτηγά και προηγούμενες εκδόσεις του Land Cruiser.

Η Toyota ανέστειλε τις αποστολές δέκα διαφορετικών μοντέλων λόγω «παρατυπιών πιστοποίησης», υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η εταιρεία, η οποία ανακάλυψε το ζήτημα εσωτερικά, σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τη διαχείρισή της και να βελτιώσει τα πρωτόκολλα δοκιμών για να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά.

Επιπλέον, σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την ιαπωνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Περίπου 84.000 οχήματα με ύποπτους κινητήρες έχουν πωληθεί από το 2020, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση με τις εκπομπές ρύπων και την τήρηση των κανονισμών.

 Όλοι οι κινητήρες από τους οποίους έχει αφαιρεθεί η πιστοποίηση θα χρειαστούν εκ νέου επικύρωση πριν από την επανέναρξη της παραγωγής και της πώλησης.

Υπενθυμίζεται ότι το «dieselgate» αναφέρεται σε ένα σκάνδαλο που ανέκυψε το 2015 σχετικά με την απάτη στις εκπομπές ρύπων από ορισμένα οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο (diesel), κατασκευασμένα από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen (VW) και άλλες εταιρείες του ομίλου.

Η VW είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα οχήματά της που επηρέαζε τα αποτελέσματα των δοκιμών εκπομπών, ώστε να φαίνεται ότι τα αυτοκίνητα πληρούν τα πρότυπα εκπομπών, ενώ στην πραγματικότητα υπερέβαιναν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια. Αυτή η απάτη επηρέασε εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

Το σκάνδαλο είχε σοβαρές επιπτώσεις για την VW, καθώς προκάλεσε όχι μόνο οικονομικές απώλειες αλλά και ζημιές στη φήμη της εταιρείας. Επίσης, οδήγησε σε αλλαγές στις ρυθμίσεις και στην επιτήρηση των εκπομπών από τα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!