NEAPINED

Η Toyota ετοιμάζει και νέο MR2 με τρικύλινδρο μοτέρ

Πληροφορίες που έρχονται από ιαπωνικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για την επιστροφή του κεντρομήχανου MR2 με turbo τρικύλινδρο και ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Το Toyota MR2 ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή επιστροφή, καθώς οι φήμες για την επόμενη γενιά του οχήματος ενισχύονται όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από την Ιαπωνία, το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του πριν το τέλος του 2025, ετοιμαζόμενο να κατακτήσει την αγορά το επόμενο έτος.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο MR2 θα εξοπλιστεί με έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, δανεισμένο από το Corolla GR, και αναμένεται να παράγει πάνω από 300 ίππους. Το βάρος του αναμένεται να διατηρηθεί γύρω στα 1.300 κιλά, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της εταιρείας στην ελαφριά κατασκευή.

Η πορεία προς το νέο MR2 δεν ήταν εύκολη, με την Toyota να εξετάζει διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται ότι καταλήγει σε έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που θα προσφέρει δυναμικές επιδόσεις στους λάτρεις της οδήγησης.

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει ακόμη συζήτηση για το ενδεχόμενο υβριδικού συστήματος, ενώ η παρουσίαση ενός ηλεκτρικού concept με την ονομασία FT-Se περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Με όλα αυτά τα στοιχεία, παραμένει να δούμε ποιο σενάριο θα κυριαρχήσει. Ενδέχεται λοιπόν να έχουμε ένα Toyota MR2 που θα συναρπάσει τους λάτρεις της οδήγησης χωρίς μπαταρίες, αφήνοντας τους petrolheads να απολαμβάνουν τη συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Τέλος, να πούμε πως με το ίδιο mild hybrid τρικύλινδρο ενδέχεται να εφοδιάζεται και το επόμενο Toyota GR86.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!