NEA

MINI Augmented Vision για εικονική όραση με έξυπνα γυαλιά

Στην έκθεση της Σαγκάης η BMW θα παρουσιάσει αρχικά για τη Mini τα έξυπνα γυαλιά με την επωνυμία Augmented Vision…

MINI Augmented Vision concept (1)Γιατί το head-up display να προβάλλει τις εικόνες στο παρμπρίζ και όχι μέσα από έξυπνα γυαλιά που θα φορά ο οδηγός; Φανταστείτε κάτι ανάλογο με τα γυαλιά της Google όπου ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει πλήθος πληροφοριών μπροστά του, π.χ. τα όρια ταχύτητας, μηνύματα από social media, υποδείξεις του navi κ.α. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως τα γυαλιά θα έχουν την δυνατότητα X-Ray, όπου κάμερες θα «βλέπουν» μέσα από τις μπροστινές κολόνες του αμαξώματος και θα αναπαριστούν την εικόνα στα μάτια του οδηγού.

MINI Augmented Vision concept (2)Έτσι, ο οδηγός θα μπορεί να «βλέπει» μέσα από τις κολόνες για βέλτιστη ορατότητα και μέγιστη ασφάλεια, καθώς τα στοιχεία αυτά (οι κολόνες) είναι πολύ φαρδύτερα (σχεδόν τριπλάσια) από μοντέλα προ ετών. Τα γυαλιά Augmented Vision έχουν εξελιχθεί από τη γερμανική εταιρεία σε συνεργασία με την Qualcomm και προς το παρόν βρίσκονται σε επίπεδο πρωτοτύπου, ενώ για την τυχόν κανονική παραγωγή τους πρέπει να επιλυθούν και κάποια θέματα νομικής φύσης. Μία παρόμοια ιδέα, αλλά δίχως την χρήση γυαλιών, έχει παρουσιάσει και η Jaguar-Land Rover.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!