NEA

Πόσο κοστίζει και τι αναβιώνει το R200 Non-Friction;

R200 Non-Fiction (1) 960

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που έχουμε δει αφήνοντας ανάμεικτες εντυπώσεις. Όσο περίπου τα 255.000 ευρώ που κοστίζει!

Πρόκειται για ένα super car που δημιουργήθηκε από τον Τσέχο σχεδιαστή Petr Novak, σε μία προσπάθεια αναβίωσης του Skoda 130 RS ώστε να εορταστεί η 40η επέτειος του θρυλικού αγωνιστικού. Το R200 Non-Fiction με την ρετρό όσο και αμφιλεγόμενη εμφάνιση -και τους στρόγγυλος προβολείς αλά Bentley- έχει μήκος 4,40, πλάτος 2,0 και ύψος μόλις 1,30 μέτρα. Βασίζεται σε ένα Audi R8 πρώτης γενιάς και χρειάστηκαν περίπου 18 μήνες για να μετατραπεί στο μοντέλο που βλέπετε.

Το οποίο εκτίθεται ήδη στο κέντρο τέχνης DOX της Πράγας, ενώ ο κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός V8 των 4.200 cc, που πιθανότητα θα αποδίδει 420 PS (όπως και στο Audi). Αν νομίζετε, πάντως, πως το R200 Non-Friction φτιάχτηκε μόνο για χάζι, τότε πέφτετε έξω.  Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι πλήρως λειτουργικό και είναι το ένα από τα 24 που θα ξεκινήσουν να παράγονται από τον Ιανουάριο του 2016 με κόστος από 255.000€!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!