NEAPINED

Praga Bohema: Ένα τσέχικο supercar με καρδιά από GT-R

Η Praga από την Τσεχία που δραστηριοποιείται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά  την παραγωγή του Bohema.

Το Bohema είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια. Και σε αντίθεση το ελληνικό Chaos το τσέχικο supercar παίρνει σάρκα και οστά εντυπωσιάζοντας με τη σχεδίαση του και το γενικότερο σύνολό του.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας V6 κινητήρα των 3,8 λίτρων που προέρχεται από το Nissan GT-R. Αποδίδει 710 ίππους και 725 Nm ροπής, έχει σύστημα ξηρού κάρτερ και νέους υπερσυμπιεστές.

Στο αμάξωμα του Bohema έχει γίνει εκτενής χρήση από ανθρακονήματα, ώστε το βάρος να μην ξεπερνά 1.100 κιλά και να επιτρέπει στο τσέχικο supercar να γράφει εξαιρετικούς χρόνους στις πίστες.

Οι δοκιμές του Bohema έγιναν σε πίστες όπως το Spa-Francorchamps και το Nurburgring, με τη συμβολή του οδηγού της F1 και του IndyCar Romain Grosjean, του πρώην Stig Ben Collins και του οδηγού δοκιμών της Praga Josef Kral.

Το Bohema θα κατασκευαστεί σε 89 μονάδες, όλα στο εργοστάσιο που έχει η Praga στην Τσεχία. Η τιμή του Bohema ανέρχεται στα 1,36 εκατομμύρια ευρώ, και η παραγωγή του αναμένεται να διαρκέσει τέσσερα χρόνια.

Οι πελάτες αναμένεται να λάβουν τις πρώτες παραδόσεις των περιορισμένων μονάδων του Bohema κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Ήδη έχουν προπωληθεί αρκετές από αυτές με πελάτες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τα Εμιράτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!