NEA

GAC Aion Hyper SSR: Η Ferrari της Κίνας!

Η GAC παρουσίασε το Aion Hyper SSR στην Ευρώπη, κάνοντας τη πρώτη της μεγάλη εμφάνιση στις εγκαταστάσεις της GAC Advanced Design στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Με μία εντυπωσιακή ομοιότητά με ένα Honda NSX σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές πόρτες αλά Lambo, το SSR, που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Κίνα, διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές. Τόσο όσο χρειάζεται για να σκουντήσει ιστορικές φίρμες όπως είναι η Ferrari και η Lamborghini.

Το Aion Hyper SSR δεν είναι ένα συνηθισμένο ηλεκτρικό όχημα. Με μία εκπληκτική\ ιπποδύναμη 1.225 ίππων κάτω από το κάρμπον αμάξωμά του, εκτοξεύεται από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα με περιορισμένη τελική στα 250 χλμ./ώρα.

Παρόλο που μπορεί να υπολείπεται ελαφρώς του Rimac Nevera (στα 1,8 δλ., τελική στα 412 χλμ./ώρα) όσον αφορά το απόλυτο σπριντ, οι επιδόσεις του δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστικές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τη σχετικά προσιτή τιμή του.

Συγκεκριμένα, το Hyper SSR θα προσφέρεται σε δύο εκδοχές, με την ακριβή έκδοση Ultimate Track να κοστίζει λίγο πάνω από τις 210.000 ευρώ και τη βασική» έκδοση να ξεκινά από περίπου 160.000 ευρώ.

Το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε ζωικά προϊόντα, και διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως ένα φουτουριστικό ψηφιακό πακέτο με πίνακα οργάνων 8,8 ιντσών και μια κεντρική οθόνη αφής 14,6 ιντσών.

Εκτός από το Hyper SSR, η GAC παρουσίασε επίσης τη σειρά Car Culture Series 3.0, παρουσιάζοντας μια τριάδα πρωτότυπων αυτοκινήτων που προσφέρουν μια ματιά στο μέλλον της αστικής κινητικότητας.

Από το City Pod, που θυμίζει μια BMW Isetta του 22ου αιώνα, μέχρι το χρηστικό αστικό βαν παράδοσης City Box και το σπορ κουπέ City Run, κάθε concept κινείται από ένα μεταβλητό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης σχεδιασμένο για αποδοτικότητα, απόδοση και εύκολη συντήρηση.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!