NEA

Η Red Bull θέλει να απαντήσει στην One της Mercedes-AMG

Η Red Bull προετοιμάζεται να εκπλήξει τους οπαδού της με μία Formula 1 για τον δρόμο, καθώς η Red Bull Advanced Technologies ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του πρωτοποριακού hypercar της, το RB17.

Το μοντέλο αυτό φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σχεδιαστή Adrian Newey, Chief Technical Officer της Oracle Red Bull Racing και της Red Bull Advanced Technologies.

Το RB17, όπως θα ονομάζεται, θα παραχθεί σε πολύ περιορισμένη παραγωγή, καθώς μόλις 50 αντίτυπα θα βγουν στην αγορά, με την παραγωγή να ξεκινά το 2025 στο Red Bull Technology Campus στο Milton Keynes.

Το hypercar θα εξοπλίζεται με υβριδικό V8 κινητήρα, προσφέροντας εντυπωσιακή απόδοση 1.250 ίππων, ενώ το πλαίσιο του θα αποτελείται από ανθρακονήματα.

Αυτό που καθιστά το RB17 ξεχωριστό είναι το αεροδυναμικό του πακέτο, εμπνευσμένο από την τεχνολογία της Formula 1 και περιλαμβάνοντας στοιχεία που θα ενισχύουν το ground effect. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων, παρά τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Ο Adrian Newey δηλώνει ότι στοχεύει σε ένα εξαιρετικά ελαφρύ όχημα, με βάρος αμαξώματος κοντά στα 900 κιλά, υπερβαίνοντας άλλα εμβληματικά μοντέλα όπως η Aston Martin Valkyrie AMR Pro και το Gordon Murray Automotive T.50s.

Για όσους είναι έτοιμοι να επενδύσουν περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ, η Red Bull υπόσχεται πρόσβαση σε προσομοιωτές, ανάπτυξη προγράμματος οχήματος, εκπαίδευση στην πίστα και άλλες μοναδικές εμπειρίες.

Το εξατομικευμένο σέρβις, η εργοστασιακή υποστήριξη και η συντήρηση θα προσφέρονται σύμφωνα με το προφίλ χρήσης κάθε ιδιοκτήτη.

Ο Christian Horner ανακοίνωσε ότι οι ευτυχείς ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το hypercar μόνο σε πίστες, ενισχύοντας τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του οχήματος.

Αναμένεται η επίσημη παρουσίαση του RB17 Hypercar το 2024, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2025.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!