NEA

H Land Rover αναπαλαίωσε 25 αυτοκίνητα ηλικίας 70 ετών!

LAND-ROVER-REBORN (10)

Το πρώτο αναπαλαιωμένο Land Rover Series 1 εκτίθεται στην έκθεση Techno Classica, στο Essen της Γερμανίας…

land-rover-reborn-7Η Land Rover μπορεί να έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της με το Defender, αλλά αυτό δεν την πτοεί από το να ασχοληθεί με τα κλασικά της μοντέλα. Έτσι, ανακάλυψε 25 αυτοκίνητα 1ης γενιάς  σε όλο τον κόσμο με ηλικία  κατασκευής από το 1948 έως και το 1958. Όπως καταλαβαίνετε, τα περισσότερα ήταν σε άθλια κατάσταση, αλλά οι μηχανικοί της Land Rover φρόντισαν να τα κάνουν σαν καινούργια. Όσο για την τιμή τους θα κυμαίνεται από 75.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με την αρχική τους κατάσταση. Όταν πουληθούν και τα 25 εργοστασιακά η Land Rover θα δέχεται και αυτοκίνητα ιδιωτών για αναπαλαίωση, όπως π.χ. κάνει η Mercedes με επιτυχία εδώ και χρόνια.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που αναπαλαιώθηκαν υπήρχαν μερικά Landy -με τετρακύλινδρο 1.600 κ.εκ. με μόλις 51 ίππους- που αγοράστηκαν από την εταιρεία και μεταφέρθηκαν στην έδρα της, στην Μεγάλη Βρετανία. Μέσα από πρόγραμμα «Reborn» οι μηχανικοί  χρησιμοποιήσαν αυθεντικά σχέδια και εξαρτήματα και χάρη στις νέες μεθόδους κατασκευής των ανταλλακτικών προφανώς τα αναπαλαιωμένα Land Rover να είναι ποιοτικότερα και πιο αξιόπιστα από εκείνα που είχαν παραχθεί δεκαετίες πριν…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!