NEA

Έρχεται και ηλεκτρικό Land Rover Defender

Ποιος είπε πως τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να είναι και εκτός δρόμου; Μέχρι και η Land Rover έχει σχεδόν έτοιμο ένα ηλεκτρικό Defender.

Το Defender στην τρέχουσα γενιά του έχει σχεδόν τρία χρόνια που κυκλοφορεί και παραμένει ένα από τα κορυφαία τετρακίνητα τοτέμ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μέχρι το 2025 θα έχει περάσει από το προβλεπόμενο facelift και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες θα εμπλουτιστεί με μία πλήρως ηλεκτρική εκδοχή. Η οποία θα λανσαριστεί ώστε να ικανοποιήσει την πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για ηλεκτρικά 4×4 τόσο στην Βρετανία όσο και σε διάφορα άλλα μέρη του κόσμου.

Έτσι, η μπαταρία θα έχει πάνω από 100 kWh ώστε η αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Σχετικά με την πλατφόρμα θα υπάρξουν οι κατάλληλες μετατροπές ώστε να φιλοξενούνται τα τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ και φυσικά η μπαταρία σε ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ανθεκτικό περίβλημα.

Σχεδιαστικά το αμάξωμα θα διατηρήσει το ορίτζιναλ σχήμα του, ενώ το σύστημα πολυμέσων στο εσωτερικό θα αναβαθμιστεί ψηφιακά. Αξιοσημείωτο είναι πως νωρίτερα και μέχρι το 2024 τα Range Rover και Range Rover Sport θα αποκτήσουν επίσης από μία ηλεκτρική έκδοση με την ίδια πλατφόρμα.

Τέλος, να πούμε πως τα ηλεκτρικά 4×4 έχουν την δυνατότητα της τελείως ανεξάρτητης κίνησης σε κάθε άξονα και τροχό προσφέροντας πλήρη έλεγχο και αμεσότητα στη διάθεση της ροπής. Κάτι που μόνο τα πολύ εξεζητημένα μηχανικά μπλοκέ μπορούν να κάνουν, και όπως γίνεται αντιληπτό η ηλεκτροκίνηση θα δώσει μία νέα προοπτική και στα εκτός δρόμου οχήματα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!