NEA

Jaguar Land Rover: Φρενάρει τα επερχόμενα ηλεκτρικά της μοντέλα

Η Jaguar Land Rover (JLR) αναθεωρεί τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση, προσαρμόζοντας τα σχέδιά της μπροστά στις εξελίξεις της αγοράς.

Αντί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επιλέγει να επιβραδύνει τους ρυθμούς των BEV προς όφελος των plug-in υβριδικών.

Ο CEO Adrian Mardell αποκάλυψε ότι το αρχικό πλάνο ήταν για έξι πλήρως ηλεκτρικά Land Rover μοντέλα έως το 2026, το οποίο έχει περικοπεί σε τέσσερα. Ταυτόχρονα, δύο αμιγώς ηλεκτρικά Jaguar αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτή η αλλαγή αποτελεί αντίδραση στην αυξανόμενη ζήτηση για τα plug-in υβριδικά, παρατηρώντας τη μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Η εταιρεία επιλέγει επίσης να παρατείνει τα χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ εστιάζει τις προσπάθειές της στην προσφορά περισσότερων plug-in υβριδικών στην αγορά.

Το αναμενόμενο Range Rover Electric SUV, που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Land Rover.

Μελλοντικά, ένα Range Rover Sport με ηλεκτρική κίνηση είναι επίσης στα σκαριά, με τα δύο μοντέλα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MLA των μεγάλων SUV.

Παράλληλα, η JLR προγραμματίζει να παρουσιάσει δύο μικρότερα ηλεκτρικά Land Rover σε νέα πλατφόρμα, την EMA, αντικαθιστώντας την υφιστάμενη πλατφόρμα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, παρά τη δέσμευση στην ηλεκτροκίνηση, η JLR εκφράζει προθυμία να καθυστερήσει τα λανσαρίσματα για να διασφαλίσει την υψηλή ποιότητα των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου και άλλοι κατασκευαστές επανεκτιμούν τις στρατηγικές τους για τα ηλεκτρικά οχήματα αφού βλέπουν ότι η ζήτηση δεν είναι η αναμενόμενη.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!