NEA

Κινέζοι ετοιμάζουν ταξί drone για την Νεβάδα [vid]

Λόγω της σχετικά «χαλαρής» νομοθεσίας που υπάρχει στην πολιτεία της Νεβάδα, πέρα από τα αυτόνομα αυτοκίνητα, εκεί δοκιμάζονται και τα πρώτα ταξί drone!

ehang-184-autonomous-passenger-drone-concept (9)Το facebook ανακοίνωσε πως θα φιλοξενεί φωτογραφίες 360 μοιρών, οι action κάμερες γίνονται όλο και δημοφιλέστερες, τα smartphone κάνουν σχεδόν τα πάντα, υπάρχουν ήδη αυτοκίνητα που μπαίνουν ήδη στον «αυτόματο», ενώ ο ουρανός γεμίζει όλο και από περισσότερα drones (τα ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα). Αν το μέλλον διαγράφεται προς τα εκεί, τότε η κινεζική εταιρία Ehang είναι μάλλον διορατική και σκέφτηκε να στήσει το δικό της στόλο από αυτόνομα drone-taxi για να μεταφέρει προς το παρόν επιβάτες στη Νεβάδα.

ehang-184-autonomous-passenger-drone-concept (3)Το Ehang 184 είχε παρουσιαστεί αρχές του χρόνου στο Consumer Electronics Show και προς το παρόν μπορεί να μεταφέρει έως ένα άτομο, με βάρος έως 100 κιλά και σε απόσταση 3,5 χλμ. Μπορεί να μην ακούγεται κάτι σπουδαίο, αλλά αυτό είναι το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο των Κινέζων που θεωρούν πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουν δεκαπλασιάσει την αυτονομία δίνοντας άμεσες λύσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με έντονο κυκλοφοριακό. Φυσικά, όλα αυτά βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο και ο χρόνος θα δείξει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!