NEA

Που βρίσκεται το μεγαλύτερο πλυντήριο αυτοκινήτων στον κόσμο;

Το Mr. Wash έχει την δυνατότητα να πλένει περίπου 4.000 αυτοκίνητα την ημέρα με ρυθμό 30 δευτερολέπτων για το καθένα!

Όπως θα δείτε το συγκεκριμένο πλυντήριο αυτοκινήτων ονόματι Mr. Wash μοιάζει περισσότερο με γραμμή παραγωγής παρά με ένα απλό που μπαινοβγαίνουν μερικά αυτοκίνητα. Η μέγιστη ημερήσια δυνατότητά του είναι στα 4.000 εξωτερικά πλυσίματα και περίπου στα 1.000 καθαρίσματα εσωτερικού.

Το μεγαλύτερο πλυντήριο αυτοκινήτων στον κόσμο αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση και βρίσκεται στην Γερμανία, συγκεκριμένα στην περιοχή Feuerbach στην Στουτγάρδη. Και όπως αναφέρεται στο ντοκιμεντέρ της Welt έχει σχεδόν πάντοτε πληρότητα.

Πέρα από τα στάνταρ πακέτα πλύσης (οι τιμές ξεκινούν από 8€ και φτάνουν έως τα 50€), κερώματος και γυαλίσματος υπάρχουν και ειδικής απολύμανσης ή αλλαγής λαδιών. Μέχρι και επιδιόρθωση για τις γρατζουνιές και τα μικρό-χτυπήματα!

Φυσικάμ όλα αυτά αποτελούν μια τεράστια επένδυση που απασχολεί δεκάδες εξειδικευμένες υπαλλήλους και με πολύ μεγάλα έξοδα. Αρκεί να σκεφτείτε πως η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος είναι στις περίπου 6.000 kWh την ημέρα, όσο περίπου δύο μέσα σπιτικά το χρόνο. Για αυτό το λόγο υπάρχει πιστοποίηση κατανάλωσης ρεύματος από ΑΠΕ, όπως και για το νερό με μερική ανακύκλωση και βιοκαθαρισμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!