ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι περιπέτειες ενός Tesla στην ελληνική πραγματικότητα

tesla model s in greece (4)

Ένας ακόμη ταξιδιώτης με ηλεκτρικό Tesla Model S πέρασε τη δική του περιπέτεια και ανακάλυψε την Ελληνική φιλοξενία.

tesla model s in greece (3)O Georg Scholl διευθύνων της Γερμανικής εταιρίας Galaxy-Energy που ασχολείται με φωτοβολταϊκά και πράσινη ενέργεια ήρθε στην Ελλάδα για δουλειές με ηλεκτρικό Tesla Model S. Έτσι στην επιστροφή από την Αθήνα θα περνούσε τη νύχτα στην Κοζάνη όπου θα φόρτιζε και το αυτοκίνητο. Λογάριασε όμως χωρίς, ή μάλλον μαζί με τον ξενοδόχο που τον διαβεβαίωσε ότι ο σταθμός φόρτισης στην ΔΕΗ Κοζάνης λειτουργεί.

tesla model s in greece (2)Oι σταθμοί φόρτισης της ΔΕΗ είχαν μπει με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Green e-Motion” το οποίο όταν τελείωσε δεν υπήρχε σχεδιασμός να συνεχίσουν την λειτουργία τους σαν κοινόχρηστοι. Έτσι ενώ συνεχίζουν να είναι συνδεδεμένοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτε από την ίδια τη ΔΕΗ! Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που στηρίζουν και προωθούν την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα όπως ο Θάνος Τουρτούρας (φωτό) που είναι μηχανικός και άριστος γνώστης και περνώντας τυχαία από τον σταθμό πρόσεξε το Tesla και έτσι πρόσφερε φιλοξενία και φόρτιση στο σπίτι του με τριφασικό.

tesla model s in greece (1)Η περιπέτεια του Γερμανού δεν είναι η μοναδική και φέτος αρκετοί επισκέπτες απογοητεύτηκαν που δεν υπάρχουν σταθμοί φόρτισης ούτε σε τουριστικά μέρη, όπως ένα ζευγάρι από την Αυστρία που κατέγραψε τις εμπειρίες τους σε αυτό το blog: http://travelingwithkitt.blogspot.gr/. Πρέπει να μπούμε επιτέλους στην… μπρίζα και να εγκαταστήσουμε σε κάθε πόλη τουλάχιστον έναν σταθμό φόρτισης με δυο θέσεις ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!