NEA

Euro NCAP: 3 αστέρια για το Fiat Tipo [vid]

To Fiat Tipo μπορεί να αποτελεί μια οικονομική οικογενειακή πρόταση, αλλά στις δοκιμές του Euro NCAP δεν τα πήγε και τόσο καλά…

FIAT-TIPO-EURONCAP-3Η βασική έκδοση του Tipo (δηλ. αυτή που είναι διαθέσιμη σε όλες τις αγορές) αξιολογήθηκε με μόλις 3 αστέρια, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των επιβαινόντων στη φουλ μετωπική σύγκρουση, ενώ ταυτόχρονα υπολείπεται η ασφάλεια των παιδιών και μάλιστα σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Μετά από αυτή την απογοητευτική επίδοση οι Ιταλοί εκμεταλλεύθηκαν πάντως τη δυνατότητα που δίνει ο οργανισμός -κάτι που έχει κάνει π.χ. και η Toyota με το καινούργιο Hilux- και υπέβαλαν το Tipo στην ίδια διαδικασία, αυτή την φορά με το πακέτο Safety Pack που χρεώνεται επιπλέον, για να βελτιώσουν την κατάσταση με την βαθμολογία να είναι στα 4 αστέρια.

FIAT-TIPO-EURONCAP-5Χαρακτηριστικές για τα παραπάνω είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Euro NCAP Michiel van Ratingen, που είπε «το Tipo προβάλλεται ως ένα πρακτικό αυτοκίνητο που μεγιστοποιεί τη σχέση τιμής- απόδοσης. Προκειμένου όμως να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια και να παρέχει ανάλογα επίπεδα προστασίας με τους πιο σημαντικούς ανταγωνιστές του στην κατηγορία του, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να παραβλέπουν το safety pack του».

FIAT-TIPO-EURONCAP-2Το Safety Pack περιλαμβάνει ένα σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με λειτουργία αυτόματος πέδησης που είναι ενεργό τόσο στις χαμηλές όσο και στις υψηλές ταχύτητες, το οποίο όμως δεν έχει δυνατότητες αναγνώρισης πεζών (η λειτουργία προστέθηκε πριν από λίγο καιρό). Πάντως, οι μηχανικοί της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και της Fiat δεν θα πρέπει να είναι καθόλου ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα του νέου Tipo στα crash test του Euro NCAP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!