NEA

Αναβάθμιση για τα Subaru WRC & WRX STI

Subaru-WRX_STI-2018-1280-05

H ιαπωνική εταιρία προχώρησε σε μερικές… κοσμητικές βελτιώσεις δίχως να πειράξει τους τετρακύλινδρους turbo-boxer που εξακολουθούν να αποδίδουν 272 (WRX) και 305 (WRX STI) άλογα…

Subaru-WRX-2018-1280-01Περίπου ένα χρόνο προτού παρουσιαστεί η νέα γενιά που θα βασίζεται σε μία νέα «παγκόσμια» πλατφόρμα της μάρκας, η Subaru προχώρησε σε ένα facelift για τα δύο ισχυρότερα μοντέλα της. Το οποίο έχει να κάνει με την επανασχεδιασμένη μάσκα, τα ενεργητικά φωτιστικά σώματα με LED, τις νέες ζάντες και άλλες σχετικές λεπτομέρειες του αμαξώματος. Στο εσωτερικό υπάρχει νέο σύστημα διασύνδεσης με μεγαλύτερη touch-screen (από 4,3 στις 5,9 ίντσες), ενώ το WRX Premium έχει ακόμη μεγαλύτερη (στις 7 ίντσες).

Subaru-WRX_STI-2018-1280-09Ο κινητήρας δεν έχει κάποια αλλαγή (το WRX έχει δίλιτρο με 272 άλογα και το WRX STI μοτέρ 2,5 λίτρων με 305 ίππους), αλλά η ανάρτηση έχει επαναρρυθμιστεί, το ίδιο και η υποβοήθηση του τιμονιού για μεγαλύτερη αμεσότητα, ενώ ο επιλογέας έχει γίνει πιο άμεσος σε ακρίβεια και αίσθηση. Κατά τα υπόλοιπα υπάρχει επιλογή για 6-πίστονες δαγκάνες (εμπρός), ενώ αναβαθμισμένη είναι και η λειτουργία του DCCD της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης «συμμετρικής» τετρακίνησης.

Subaru-WRX_STI-2018-1280-0dΜια φορά και έναν καιρό τα Impreza -με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο καπό και τις αδιάκριτες φιγούρες- προκαλούσαν δέος από όπου και αν περνούσαν. Πλέον η συνάντηση με κάποιο από αυτά στους δρόμους σπανίζει όσο και να δεις ένα φεραρικό (δηλαδή με τα κιάλια). Φυσικά, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική πέρα από τα δικά μας σύνορα, ειδικότερα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία όπου τα WRC & WRX STI σημειώνουν τις περισσότερες πωλήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!