NEAΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό Subaru WRΧ ξυπνά όμορφες μνήμες [video]

Κάτι τα θρυλικά χρώματα της Subaru Motorsport, κάτι το Ακρόπολις που έρχεται τον επόμενο μήνα και θυμόμαστε τις όμορφες εποχές των ράλι. Ακόμη και αν αυτές δεν ξανάρθουν το αγωνιστικό WRX δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Πριν από περίπου 18 μήνες, η Subaru Motorsport έβγαλε το πρώτο WRX της τρέχουσας γενιάς από τη γραμμή παραγωγής και δίχως να χάσει χρόνο παρουσιάζει την αγωνιστική εκδοχή που θα συμμετάσχει στο αμερικανικό πρωτάθλημα ARA του 2024.

Συγκεκριμένα, η Subaru Motorsport αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό WRX που αποδίδει 320 ίππων με πολλές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, μπόλικα ανθρακονήματα και αεροδυναμική βελτιστοποίηση.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ειδικά βελτιωμένος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος boxer κινητήρας 2,0 λίτρων με boost έως 22psi, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες ARA.

Το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων πυκνής κλιμάκωσης μεταφέρει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα ανάρτησης, που περιλαμβάνει ελατήρια και αποσβεστήρες της R53 Suspension, μαζί με σχεδιασμένα από την VSC εγκάρσιους συνδέσμους και βραχίονες.

Εξωτερικά, το κιτ widebody από ανθρακονήματα σχεδιάστηκε για βέλτιστη αεροδυναμική, που συμπληρώνεται από μια μεγάλη πίσω πτέρυγα για βελτιωμένο downforce και σταθερότητα.

Στο εσωτερικό, τα αγωνιστικά καθίσματα Sparco ADV Prime με ενσωματωμένα HANS παρέχουν μέγιστη ασφάλεια, μαζί με μια πυρίμαχη υφασμάτινη επένδυση.

Το αγωνιστικό WRX θα κάνει το ντεμπούτο του στο ράλι Ojibwe Forests στη Μινεσότα στις 24-25 Αυγούστου, με οδηγό τον Brandon Semenuk και συνοδηγό τον Keaton Williams. Για τη σεζόν 2024, ο Travis Pastrana θα συμμετάσχει με ένα δεύτερο εργοστασιακό αυτοκίνητο.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!