NEA

Το νέο Toyota Camry παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ

Toyota-Camry-2018 (4)

Ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στην Αμερική περνά αισίως στην 8η γενιά του έχοντας τρεις εκδόσεις κινητήρων κομμένες και ραμμένες για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού…

Toyota-Camry-2018 (2)Καμία από τις τρεις εκδόσεις κινητήρων δεν περιλαμβάνει υπερτροφοδότηση και σε αντίθεση με το downsizing που ισχύει στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο V6 εκδόσεις στα 2,5 και 3,5 λίτρα οι οποίες συνδυάζονται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα υπάρχει και μία υβριδική έκδοση, βασισμένη στον κινητήρα των 2,5 λίτρων η οποία εφοδιάζεται με κιβώτιο CVT. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν στο Ντιτρόιτ -όπου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση το νέο Camry- θα διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, ένα εκ των οποίων θα εστιάζει σε πιο σπορ αισθητικές αλλά και οδηγικές αναφορές.

Toyota-Camry-2018 (5)Το δημοφιλές κλασικό μεσαίο σεντάν της Toyota αποκτά το τυπικό πλέον για όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας σχήμα στην μάσκα (το λεγόμενο και “Keen Look”), ενώ λόγω του ότι είναι χαμηλότερο και πιο φαρδύ δείχνει σαφώς πιο εντυπωσιακό. Στο εσωτερικό διατηρείται μία εξίσου «σπορ» αίσθηση που υπάρχει και στο αμάξωμα, με μία πιο οδηγοκεντρική καμπίνα, και βελτιώσεις σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών και του διάκοσμου. Υπάρχει ένα νέο και πολύ πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment (ηχοσύστημα της JBL) που περιλαμβάνει ακόμα και ένα 10ιντσο head up display, μία ακόμα οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων καθώς και μία ακόμα οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Toyota-Camry-2018-1280-01Στο νέο Camry έχει υιοθετηθεί ένα καινούργιο πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιεί ένα πολύ πιο ισχυρό κράμα χάλυβα σε συνδυασμό με νέες μεθόδους για την συναρμολόγηση (υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγαίνει συνεχώς στην πεντάδα των πιο αξιόπιστων μοντέλων παγκοσμίως). Φυσικά το νέο μοντέλο της Toyota εφοδιάζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας τα οποία βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του Toyota Safety Sense P (TSS-P) και περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε τομείς όπως το σύστημα προειδοποίησης για επερχόμενη σύγκρουση, την αναγνώριση πεζών, ένα εξελιγμένο cruise control, σύστημα Lane Departure, καθώς και συστήματα ελέγχου «τυφλής γωνίας», όπως και το Rear Cross Traffic Alert.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!