ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίκυκλο υβριδικό όχημα από τη Honda

Με έμμεσο τρόπο, μέσω του γραφείου πατεντών, αποκαλύφθηκε ένα πλάνο της Honda για τη δημιουργία ενός επαναστατικού, υβριδικού, τρίκυκλου οχήματος.

Πρόκειται για ένα όχημα που πλησιάζει περισσότερο τη φιλοσοφία των μηχανών, θυμίζοντας κάτι από Piaggio MP3. Η ιδιαιτερότητά του, για την οποία η Ιαπωνική εταιρία απέσπασε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι ότι συνδυάζει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από τον πρώτο. Αυτό το project κρύβει αρκετή δουλειά πίσω του και στην πράξη επιτρέπει την καλύτερη ψύξη και των δύο μοτέρ, χάρη σε έναν εξελιγμένο σχεδιασμό που επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση της φυσικής ροής του αέρα κατά την κίνηση.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος, ενώ η σωστή ψύξη είναι πρωταρχικής σημασίας για να μην υπάρχει πτώση της απόδοσης, λόγω θερμοκρασίας. Σαν HEV (Hybrid Electric Vehicle) το εν λόγω μοντέλο συνδέει απευθείας με το σύστημα μετάδοσης κίνησης τόσο τον ηλεκτροκινητήρα όσο και το συμβατικό μοτέρ. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ισχύς και σαφώς χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό που μένει είναι να δούμε πότε η Honda θα το φέρει στην παραγωγή.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!